6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCardul Euro26 Student va salva buzunarele studentilor

Cardul Euro26 Student va salva buzunarele studentilor

Asociatia Studentilor Europeni (AEGEE)- filiala Craiova va distribui, incepind cu 26 martie, tuturor studentilor Universitatii din Craiova carduri cu care pot beneficia de reduceri de pina la 80% intr-o retea de 22 de magazine craiovene. Pe linga faptul ca asigurarea medicala este inclusa, cu cardul Euro26 Student, studentii au acces la o gama variata de produse si servicii: articole de imbracaminte, alimente, carti, bilete la teatru, chiar la discoteca etc.

„Cardul este recunoscut la nivel european. In Romania exista 800 de firme care acorda aceste facilitati studentilor. O data cu eliberarea celor doua carduri – unul bancar si celalat tip legitimatie cu fotografie-, studentii vor primi si un ghid cu aceste firme, grupate pe judete“, a spus Marius Rosoga, vicepresedintele AEGEE.

Pentru a beneficia de cardul Euro26 Student, studentii trebuie sa aiba 25 de ani, neimpliniti pina la data completarii formularelor, si sa aduca o copie dupa cartea de identitate. Forma de invatamint pe care o urmeaza – cursuri de zi sau fara frecventa, nu conteaza. Cei care doresc amanunte legate de aceste carduri pot accesa adresa de internet – www.euro26.ro.

Elevii olimpici despre care a scris Gazeta de Sud au primit cardul

Membrii AEGEE au hotarit ca printre primii beneficiari ai cardului Euro26 Student sa se numere cei doi olimpici, a caror poveste a aparut in Gazeta de Sud, in articolul „Doi copii olimpici si o mama bolnava se zbat in mizerie“. „Ne-a impresionat foarte mult soarta acestor copii care traiesc impreuna cu mama lor din pensia dupa tata, de 1.330.000 de lei. Multi dintre noi stim ce greu este sa supravietuiesti cind vrei sa inveti si nu ai bani sa-ti cumperi carti sau sa te alimentezi suficient. De aceea, am hotarit sa le dam aceste carduri si sa le usuram accesul la lucruri pe care poate acum nu si le permit“, a spus Marius Rosoga. Vicepresedintele AEGEE a obtinut pentru cei doi elevi eminenti un ajutor de zece milioane din partea viceprimarului Antonie Solomon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS