12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpitalul Municipal „Filantropia“ din Craiova are un nou director

Spitalul Municipal „Filantropia“ din Craiova are un nou director

Fostul manager general, Aurel Barbulescu, a fost considerat cam batriior
pentru o asemenea raspundere

Spitalul Municipal „Filantropia“ din Craiova are de ieri un nou director. Este vorba despre conf. dr. Mirela Dinca, de specialitate endocrinolog, care a fost numita cu delegatie, pina la organizarea concursului pentru ocuparea postului de director general.

Despre motivele inlocuirii fostului director general, dr. Aurel Barbulescu, conducerea Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj a precizat ca au legatura cu noua lege a spitalelor intrata in vigoare la 1 martie, care prevede ca managerul general sa fie cadru didactic universitar. „Potrivit noii legi a spitalelor, functia de manager general in spitalele clinice si universitare nu poate fi ocupata decit de un cadru didactic (profesor, conferentiar, sef de lucrari). Domnul Barbulescu nu indeplineste aceasta conditie. Mai mult, in noiembrie va implini 65 de ani si va trebui sa se pensioneze. Pina atunci, va lucra in continuare ca medic primar in Clinica de terapie intensiva in cadrul aceleiasi unitati sanitare“, a declarat dr. Eugen Magla, directorul general al DSP Dolj.

Farmacia spitalului nu avea medicamente si materiale sanitare

Situatii similare, de incompatibilitate cu postul de director general, exista si la Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes“ din Craiova, precum si la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova, insa aceste posturi vor fi scoase la concurs, potrivit dr. Magla, in perioada urmatoare.

Si fotoliul de director general al Spitalului „Filantropia“ va fi scos la concurs, insa graba cu care a fost inlocuit dr. Aurel Barbulescu a fost justificata de directorul DSP prin deficientele manageriale constatate, in urma unor controale efectuate zilele acestea la spitalul amintit.

„Unitatea pe care a condus-o nu realizeaza in prezent indicatorii de eficienta economico-financiara in conformitate cu contractul semnat cu Casa de Asigurari de Sanatate Dolj. Printre deficientele constatate amintesc doar aprovizionarea defectuoasa cu medicamente si materiale sanitare, precum si faptul ca, de aproape doi ani, etajul al doilea din fosta policlinica a spitalului este un spatiu abandonat“, a mai spus Magla.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS