11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSRI Gorj nu are rampă pentru persoanele cu handicap

SRI Gorj nu are rampă pentru persoanele cu handicap

Deşi există lege şi o normă impusă de Uniunea Europeană

Serviciul Roman de Informatii (SRI) Gorj este singura institutie din judet care nu s-a conformat legii, in privinta facilitarii accesului persoanelor cu handicap. Institutia nu are rampa pentru persoanele cu handicap, nu doreste sa-si faca si nici nu a fost somata sa respecte legea. Inspectorul-sef al Inspectoratului pentru Constructii Gorj roaga presa sa nu scrie ca SRI Gorj nu respecta legea.

Desi mai sint doar sase zile pina cind institutiile publice sint obligate sa finalizeze rampele pentru persoanele cu handicap, la Serviciul Roman de Informatii Gorj nu s-a construit o rampa de acest fel. De altfel, este singura institutie din Gorj care nu respecta prevederile legale din domeniu. Obligatia legislativa a fost adaptata dupa normele europene si reprezinta una dintre minimele cerinte impuse de Uniunea Europeana. Inspectoratul de Constructii Gorj a demarat un amplu control in judet, pentru a verifica respectarea legii. S-au gasit nereguli si s-au aplicat amenzi de 240 de milioane de lei la opt primarii de comune. Serviciul Roman de Informatii din Tirgu Jiu nu a fost controlat.

„Lasati-i in pace! Va rog sa nu scrieti!“

Inspectorul-sef al Inspectoratului pentru Constructii Gorj, Ilie Merfu, recunoaste ca nu a controlat institutia SRI Gorj si nici nu a somat-o pentru construirea rampei pentru persoanele cu handicap. „N-am controlat-o si nici nu i-am pus in vedere! Dar va rog sa nu scrieti! Lasati-i in pace!“, atit a spus inspectorul-sef Ilie Merfu despre singura institutie publica din judet care nu a respectat legea. Directorul SRI Gorj, Ion Faget, nu a comentat acest aspect, insa prefectul de Gorj, Toni Grebla, spune ca exista un proiect in lucru si ca se va face o rampa. Prefectul a motivat intirzierea prin faptul ca la cladirea institutiei scara de acces este prea inalta si rampa cu inclinatia de sapte grade este imposibil de realizat. „Se va gasi o solutie, dar mai tirziu!“, a spus Toni Grebla.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS