8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimaria Craiova astupa 235.000 de metri patrati de gropi

Primaria Craiova astupa 235.000 de metri patrati de gropi

Pentru refacerea tuturor strazilor, ar fi nevoie de un sfert din bugetul orasului

Cu toate ca municipalitatea craioveana dispune de unul dintre cele mai mari fonduri din ultimii ani destinate refacerii strazilor, suma se dovedeste in continuare insuficienta pentru acoperirea tuturor gropilor din carosabil si trotuare. Cele peste 100 de miliarde de lei ajung, conform unor estimari ale primariei, sa acopere 235.000 de metri patrati de gropi.

Pentru reparatiile de primavara, sint disponibile 40,6 miliarde de lei, din care 34,3 – pentru covoare asfaltice pe strazi, 1,3 miliarde -pentru asfaltarea trotuarelor, aproape 2,3 miliarde – pentru refacerea totala a pavajelor pe unele strazi, si tot 2,3 miliarde – pentru balastari. Totalul lucrarilor de reparatii ale strazilor pe anul acesta se ridica la aproximativ 54,8 miliarde, iar trotuarele au si ele aproape patru miliarde de lei. La acestea, se adauga fondurile alocate pentru balastari si pavaje. Intretinerea strazilor costa municipiul peste 90 de miliarde de lei, la care se adauga 15 miliarde provenite din fondul special al drumurilor, al Ministerului Transporturilor.

Responsabilii din cadrul municipalitatii au precizat ca suma este insuficienta pentru asfaltarea tuturor strazilor din oras care ar avea nevoie de astfel de lucrari, in conditiile in care un sfert din fonduri, adica aproape 30 de miliarde de lei, va fi alocat pentru lucrarile de anvergura, ce vor fi efectuate pe bulevardul Calea Bucuresti. Cele peste 500 de strazi ar avea nevoie de un fond de reparatii de aproximativ 400 de miliarde, adica de un sfert din bugetul anual al Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS