17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolitistii au tras focuri de avertisment in fata infractorilor inarmati cu sabii si topoare

Politistii au tras focuri de avertisment in fata infractorilor inarmati cu sabii si topoare

Politistii de la Detasamentul de Interventie Rapida Olt au actionat simbata pentru a aplana un conflict izbucnit intre oamenii legii din Scornicesti si 12 persoane care au sarit in ajutorul unui urmarit pentru furt. Scandalul a izbucnit simbata dimineata, in jurul orei 4.00, cind doi agenti de politie din cadrul Politiei Scornicesti i-au surprins pe B. Ion, de 32 de ani, din comuna Potcova, si pe B. Tiberiu, de 33 de ani, din comuna Perieti, recidivisti, care taiasera inelele metalice care asigurau usa de acces la un magazin din localitate. Pentru prinderea acestora, agentii de politie au folosit armamentul din dotare, tragind 12 focuri in plan vertical. Politistii au organizat o perchezitie la domiciliul lui Radu Alexandru, de 41 de ani, din comuna Potcoava-Olt. In timpul perchezitiei, acesta a devenit violent, amenintindu-i cu o sabie pe cei patru lucratori de politie de la Posturile de politie din Potcoava si din Scornicesti. La interventia a cinci politisti de la Detasamentul de Interventie Rapida, alte 12 persoane, care se adunasera la domiciliul lui Radu Alexandru, au ripostat violent, aducind injurii politistilor, amenintindu-i si aruncind asupra lor cu obiecte contondente.

Un ofiter si un agent de politie au fost loviti cu un scaun in cap. A fost necesara interventia altor efective, sprijinite de un detasament de jandarmi, conduse de seful inspectoratului. A fost efectuata perchezitia domiciliara, fiind identificati si condusi la sediul politiei agresorii. Cauza a fost preluata de Parchetul de pe linga Judecatoria Slatina, care a dispus retinerea lui Radu Alexandru si a lui C. Toma, de 26 ani, ambii din comuna Potcoava, pentru savirsirea infractiunii de ultraj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS