19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 20 de miliarde pentru refacerea canalizarii de pe Stefan cel Mare

Peste 20 de miliarde pentru refacerea canalizarii de pe Stefan cel Mare

Din cauza lucrarilor provizorii, a fost restrictionat programul de alimentare cu apa in unele portiuni din cartierele din zona de nord a Craiovei

O parte din cartierele aflate in zona de nord a Craiovei au avut probleme la sfirsitul saptaminii trecute la alimentarea cu apa, din cauza unui canal colector care s-a infundat. Este vorba despre o portiune de canal de pe strada Stefan cel Mare, unde Regia de Apa a avut de facut citeva lucrari provizorii, pina in luna iulie, cind municipalitatea intentioneaza sa aloce de la buget peste 20 de miliarde de lei ca sa refaca lucrarea.

Din aceasta cauza, in mai multe zone limitrofe strazii Stefan cel Mare programul de alimentare cu apa a fost restrictionat. Materialul din care a fost facuta canalizarea respectiva, construita in 1930, a inceput sa se erodeze si bucati mari de ciment s-au prabusit, amenintind sa duca la inundarea zonei centrale a orasului.

„Acest canal preia o treime din apa menajera, din zona de nord a orasului. Daca se infunda, se inunda toata Valea Vlaicii“, a precizat primarul Vasile Bulucea. Deocamdata, Regia de Apa si Canal a facut unele lucrari in zona, constind intr-un jgheab paralel de scurgere, insa doar provizoriu, deoarece este nevoie de reparatii serioase. In consecinta, municipalitatea intentioneaza sa aloce fonduri pentru acest obiectiv, la rectificarea bugetara din luna iulie. Primarul Vasile Bulucea a precizat ca, dupa evaluarile care s-au facut, ar fi nevoie de 18-20 de miliarde de lei pentru finalizarea investitiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS