12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFonduri PHARE pentru un centru antidrog la Leamna

Fonduri PHARE pentru un centru antidrog la Leamna

Autoritatile doljene, in colaborare cu doua asociatii umanitare si cu Consiliul Local al comunei Bucovat, vor sa infiinteze in satul Leamna un centru de consiliere a persoanelor dependente de droguri.

Proiectul se inscrie intr-o cerere de finantare externa nerambursabila, in cadrul Programului PHARE 2001 – Coeziune Economica si Sociala, care are printre componentele sale si investitiile in servicii sociale. Prin urmare, Consiliul Local al comunei Bucovat va depune pentru aprobare un proiect intitulat „Comunitate terapeutica“, in parteneriat cu Consiliul Judetean Dolj, Agentia Nationala Antidrog si Asociatia de Ingrijiri Comunitare „Helios“.

Proiectul are ca locatie satul Leamna din comuna Bucovat, dorindu-se un centru de consiliere si reabilitare a persoanelor dependente de droguri din toata Oltenia, avind ca sediu un imobil ce a apartinut unui dispensar veterinar, situat in vecinatatea actualului spital TBC.

Ajutorul financiar nerambursabil solicitat de guvern este de circa trei miliarde de lei, insemnind 90% din costurile eligibile ale proiectului. Pentru ca asociatiile implicate nu dispun de fondurile necesare ca sa completeze restul de zece la suta din finantare, a fost cerut sprijinul Consiliului Judetean Dolj, care a aprobat, in cadrul sedintei ordinare de miercuri, acordarea a 333 de milioane de lei drept cofinantare.

Fondurile alocate de CJ Dolj erau prevazute in bugetul pe 2004 la un capitol privind alocarea unor fonduri consiliilor locale din judet pentru ca acestea sa poata acoperi cofinantarile necesare obtinerii de credite externe nerambursabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS