10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Sanatatii a cerut Consiliului Judetean Dolj sa se implice in administrarea Spitalului Poiana Mare

Ministerul Sanatatii a cerut Consiliului Judetean Dolj sa se implice in administrarea Spitalului Poiana Mare

Desemnarea a doi reprezentanti in Consiliul de Administratie al Spitalului Poiana Mare a iscat dispute aprinse in rindul consilierilor judeteni

Consilierii judeteni au fost convocati ieri in sedinta extraordinara pentru a-si desemna cite doi reprezentanti in consiliile de administratie ale Spitalului de Urgenta Craiova, Centrului de Cardiologie, Spitalului de Neuropsihiatrie Leamna si Spitalului Dabuleni, in conformitate cu prevederile noii legi a spitalelor care a intrat in vigoare de la 1 martie.

In ultimul moment, pe ordinea de zi a sedintei a fost introdus si Spitalul de Neuropsihiatrie de la Poiana Mare, fapt care a stirnit discutii aprinse in rindul consilierilor, care nu au priceput de ce CJ Dolj trebuie sa-si desemneze membrii in Consiliul de Administratie al unei unitati sanitare care nu ii este subordonata, fiind administrata direct de Ministerul Sanatatii.

„De patru ani de cind functioneaza, unde a fost actualul consiliu judetean de nu a stiut ca trebuie sa-si desemneze reprezentanti in Consiliul de Administratie al Spitalului Poiana Mare? Sau s-a trezit acum Ministerul Sanatatii dupa tot scandalul din ultima perioada de la Poiana Mare ca trebuie sa scoata castanele din foc cu mina noastra?“, a spus consilierul Marin Lungu.

Ion Voiculescu a explicat ca solicitarea numirii unor reprezentanti ai Consiliului Judetean Dolj in Consiliul de Administratie a venit chiar din partea directorului Spitalului Poiana Mare, implicit a Ministerului Sanatatii.

„Primarul a vrut sa-si puna protejatul in fruntea spitalului, unde mai are angajate o gramada de rude“

In calitate de membri ai Consiliului de Administratie, consilierii judeteni vor avea o gramada de atributii, inclusiv in ceea ce priveste numirea directorului, precum si in relatiile unitatii sanitare cu Casa de Asigurari de Sanatate, pentru aceasta activitate nefiind remunerati.

Nevrind sa dea impresia ca fug de responsabilitati, consilierii au acceptat in cele din urma sa-si desemneze reprezentantii. Doar ca, atunci cind s-a venit cu propuneri, majoritatea celor nominalizati au dat bir cu fugitii, refuzind o asemenea „onoare“.

Pina la urma, cu mare greutate au fost desemnati Nicolae Buzatu – nu a putut refuza, avind ghinionul sa fie domiciliat chiar in Poiana Mare, si Gelu Visan – care s-a propus singur, vazind ca nimeni nu este interesat de un post in Consiliul de Administratie al celei mai mediatizate unitati sanitare din tara. Gelu Visan nu a ascuns insa faptul ca il considera pe primarul din Poiana Mare vinovat de aproape toate relele din comuna: „Ce s-a intimplat la Spitalul Poiana Mare a fost din vina primarului Simion, care a vrut sa-si puna protejatul in fruntea spitalului, unde mai are angajate o gramada de rude“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS