8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUrzicile si ghioceii au salvat buzunarele barbatilor

Urzicile si ghioceii au salvat buzunarele barbatilor

In prima zi de primavara, pe trotuare nu mai era chip sa circuli de tarabe, vinzatori, elevi care alegeau martisoare pentru invatatoare, profesoare si directoare, barbati intirziati care isi consultau lista sa nu uite cumva pe cineva de la serviciu sau de acasa.

Daca aceia cu lista bogata au putut sa-si salveze buzunarele achizitionind cele mai ieftine martisoare – cu cinci sau zece mii de lei bucata, cind a fost vorba de flori, barbatii au fost nevoiti sa „capituleze“. Preturile au explodat peste noapte, un fir de zambila firav si cam plesuv ajungind la 25.000 de lei. Cu aceeasi suma puteai sa cumperi, la alegere, trei garoafe minuscule sau o gerbera cam ofilita. Florile mai „de soi“, cum ar fi trandafirii sau crinii, ajungeau deja la suta de mii.

Barbatii au fost salvati de bunicutele care se trezisera cu noaptea in cap si isi umplusera din padurile din apropiere cosurile cu brebenei, ghiocei, viorele si bojotei. Trei mii de lei chita – super oferta, si, daca erai client serios si nu te interesa doar un buchetel, doua, beneficiai de „discount“.

Bunicutele aveau marfa si pentru cei care n-au pus mare pret pe Ziua Martisorului: „martisoare“ gustoase si sanatoase – urzici proaspete si ieftine.

„Ce martisor?! De zece mii mai bine iau o punga de urzici. Maninca si nevasta, si copiii! Decit cu funda in piept si cu burta goala…“, concluziona ieri un barbat, care tinea doua pungi de urzici in mina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS