12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolitistii si procurorii verifica orice pista

Politistii si procurorii verifica orice pista

Crima savirsita vineri in barul Alaska, din centrul Craiovei, seamana izbitor cu uciderea, in urma cu doi ani, a vinzatoarei de la agentia Loto, de pe Calea Bucuresti

Femeia ucisa vineri cu o cruzime greu de imaginat in barul Alaska din centrul Craiovei a fost inmormintata ieri. Aneta Ghita, de 36 de ani, a fost omorita in plina zi, in localul Alaska de pe strada Brestei, din Craiova, unde lucra ca barmanita. Criminalul a lovit-o pe femeie cu un obiect contondent de mai multe ori peste fata, apoi a iesit din bar si, pentru a intirzia descoperirea cadavrului, a inchis usa pe dinafara cu un lacat pe care l-a gasit in bar.

Arma crimei lipseste

Ingrijorat ca sotia sa, care termina programul la ora 18.00, nu s-a intors acasa pina la 20.30, Cornel Ghita, insotit de fratele lui, s-a dus la barul Alaska s-o caute pe Aneta. Au gasit usa barului inchisa, dar, tragind cu ochiul pe geam, au observat in mijlocul incaperii o femeie intinsa pe jos, intr-o balta de singe. Au spart lacatul de la usa si au intrat, gasind cadavrul Anetei Ghita. Femeia, imbracata in uniforma de barmanita, era atit de desfigurata incit nici sotul ei nu a recunoscut-o. Cei doi au anuntat politia, care a venit la fata locului in citeva minute.

Corpul neinsufletit al victimei a fost transportat la morga Spitalului Municipal „Filantropia“ din Craiova, unde i s-a facut autopsia. Medicii legisti au constatat ca moartea a fost violenta, fiind cauzata de multiple traumatisme cranio-cerebrale cu dislocare meningo-cerebrala, provocate de lovituri repetate cu un obiect contondent.

Politistii judiciaristi si procurorii din cadrul Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj au inceput investigatiile pentru prinderea criminalului. Inca nu au descoperit corpul contondent cu care femeia a fost lovita in cap si peste fata. Se pare ca ucigasul a parasit barul in plina zi, avind cu el obiectul plin de singe.

Nici o pista

Oamenii legii intimpina greutati si in stabilirea mobilului crimei. La rindul lor, colegii de serviciu de la SC COREAL SA Craiova, institutie careia ii apartinea barul, se gindesc la orice pista pe care sa o ofere politistilor si procurorilor. „Noi banuim ca mobilul nu a fost jaful. Fata facuse un inventar in acea zi, asa ca barul, cel putin teoretic, ar fi trebuit sa fie inchis, dar nu inseamna ca nu putea intra cineva sa bea o cafea. Nu au fost gasiti bani in casa de marcat, dar e posibil sa nu fi facut nici o vinzare, pentru ca in acea zi nici nu batuse in casa incasarea vreunei sume de bani“, a precizat Titus Iliescu, directorul SC COREAL SA Craiova.

Politistii verifica orice pista care i-ar putea conduce la criminal. Ipoteza unei tentative de viol este putin credibila, victima neavind hainele rupte sau alte urme specifice unei asemenea fapte. Oamenii legii cred ca mai degraba a fost vorba de o razbunare a unei persoane din anturajul victimei.

Aneta Ghita lucra ca barmanita la Alaska de doi ani. Casatorita si mama a unei fetite de 13 ani, era cunoscuta de sefi si de colegii de serviciu drept o tinara cuminte si corecta, care nu a facut niciodata probleme. Moartea sa seamana teribil de mult cu cea a Alinei Hirnau, tinara de 22 de ani, angajata a unei agentii Loto de pe Calea Bucuresti, ucisa in bataie la locul de munca, acum doi ani. Autorii acelei crime nu au fost identificati nici pina in prezent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS