17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePersonalitati ale teatrului craiovean - rasplatite de Ministerul Culturii si Cultelor

Personalitati ale teatrului craiovean – rasplatite de Ministerul Culturii si Cultelor

Oameni emeriti din lumea teatrului craiovean au fost rasplatiti de Ministerul Culturii si Cultelor cu indemnizatia de merit acordata, potrivit Legii nr.118/ 2002, „personalitatilor romane de prestigiu pentru realizari deosebite si pentru recompensarea unei activitati de notorietate in domeniul culturii, stiintei si sportului“ . Incepind cu 5 martie, sase dintre cei care si-au pus talentul in slujba zeitei Thalia pe scena Nationalului craiovean vor primi pentru tot restul vietii, lunar, o suma de bani. „Nominalizatii“ care si-au cistigat locul in selecta lista publicata vineri pe site-ul Ministerului Culturii si Cultelor, care numara numai titani din lumea teatrului, sint: Emil Boroghina, Ilie Gheorghe, Valer Dellakeza, Leni Pintea Homeag, Valeriu Dogaru si Alexandru Firescu. Cei sase „truditori“ in lumea artei, care au avut o contributie decisiva la ridicarea Teatrului National Craiova pe culmile gloriei, au fost propusi alaturi de alte nume rasunatoare: Mircea Albulescu, Radu Beligan, Tamara Buciuceanu, Catalina Buzoianu, Florin Piersic, Valeria Seciu, Draga Olteanu Matei, Sebastian Papaiani, Gica Petrescu etc.

Propunerile pentru indemnizatie de merit viagera se intocmesc de catre o comisie formata de reprezentanti ai Academiei Romane, Ministerului Culturii si Cultelor, Ministerului Educatiei si Cercetarii, Ministerului Tineretului si Sportului si presedintii tuturor uniunilor de creatie din Romania. Comisia l-a avut ca presedinte pe Eugen Simion – presedintele Academiei Romane.

Pe linga suma de bani, care este binevenita, stiuta fiind conditia financiara mizera a actorului roman, indemnizatia de merit acordata de Ministerul Culturii asaza in sfirsit pe locul cuvenit cele sase mari nume ale teatrului craiovean a caror recunoastere a fost facuta mai degraba peste hotare decit pe plan local.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS