14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMischie - cercetat de politistii de la Investigarea Fraudelor

Mischie – cercetat de politistii de la Investigarea Fraudelor

Presedintele Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, este din nou cercetat penal. De aceasta data, procurorii din Gorj au intocmit dosar penal, dupa ce presa a relatat ca Mischie a folosit in interes personal autoturismele Consiliului Judetean Gorj. Mischie este cercetat pentru infractiunea de abuz in serviciu. Liderul PSD Gorj a folosit autoturismele achizitionate din bani publici la o nunta a unui membru de partid, unde a fost nas.

Parchetul de pe linga Judecatoria Tirgu Jiu a inaintat dosarul catre Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Gorj, prin care a solicitat efectuarea de cercetari asupra presedintelui Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, privind infractiunea de abuz in serviciu. Nicolae Mischie a fost nas pe 21 februarie la nunta lui Cristian Baluta, membru al Partidului Social Democrat. Pentru a transporta mireasa, liderul PSD Gorj a folosit doua dintre masinile Consiliului Judetean Gorj, achizitionate in urma cu un an de institutie. O Leganza cu numarul GJ-01-JUD si o Nubira, GJ-02-JUD, au stat la dispozitia nuntasilor din ordinul presedintelui Consiliului Judetean Gorj. Presa a relatat aceasta situatie si, la inceputul saptaminii trecute, procurorii s-au autosesizat si au dispus efectuarea cercetarilor de politistii de la Investigarea Fraudelor.

„Legea imi da voie sa folosesc masina unde doresc eu“

Dosarul de la Parchet a ajuns la politie la sfirsitul saptaminii trecute. Nicolae Mischie a recunoscut ca a folosit autoturismele la nunta lui Cristian Baluta si la cununia civila care a avut loc la Primaria Arcani. El spune ca nu exista nici o lege care sa-i interzica acest lucru.

„Masina este pusa la dispozitia mea, pentru a merge oricind, oriunde si la orice ora, pentru a-mi usura activitatea. Recunosc ca le-am folosit la nunta si nu ma opreste nimeni sa fac acest lucru. Legea imi da voie sa folosesc masina unde doresc eu. Nu au ce sa cerceteze politistii!“, a declarat Mischie. Legea insa il contrazice pe Nicolae Mischie, intrucit exista un act legislativ care interzice ca bunurile institutiei publice sa fie folosite in alte scopuri decit in cele pentru desfasurarea activitatii in cadrul institutiei. Din acelasi motiv s-au autosesizat si procurorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS