Acasă Actualitate Farmaciile care onoreaza retete gratuite sau compensate sint greu de gasit

Farmaciile care onoreaza retete gratuite sau compensate sint greu de gasit

-

Doar 16 puncte farmaceutice mai au bani pentru gratuite sau compensate

Sportul preferat al bolnavilor a devenit in ultima vreme goana dupa medicamente compensate si gratuite. Zilnic, se duc la farmaciile craiovene pentru a-si lua medicamentele prescrise de medic, insa de multe ori se izbesc de refuzul categoric al farmacistului de a le da medicamentele cerute pe reteta gratuita sau compensata sau macar de a le indica o farmacie care mai are plafon. „Multe farmacii mai au bani, dar nu vor sa dea decit la relatii si cunostinte. Unde sa ne ducem sa ne plingem? Ca nimeni nu ne asculta. Am fost la sase farmacii pina acum si de peste tot am fost trimis la plimbare“, a spus Ionel Marinescu, de 73 de ani.

Potrivit unui protocol incheiat intre Casa de Asigurari de Sanatate si Colegiul Farmacistilor Dolj, fiecare punct farmaceutic are obligatia de a afisa lista cu unitatile care mai au posibilitatea sa onoreze retete gratuite sau compensate. Obligatie onorata insa dupa cheful farmacistilor, care stiu bine ca nimeni nu-i trage la raspundere daca pun oamenii pe drumuri. CAS ar putea sa ceara rezilierea contractului, insa este greu de demonstrat ca farmacistii nu isi respecta clauzele contractuale.

In prezent, in Craiova mai sint 16 farmacii care elibereaza retete compensate sau gratuite:

ANACORA, str. A.I. Cuza, nr.156; PHARMAPLUS, str. Unirii, bl. N; SENSIBLU, Piata Unirii, bl. N si M1; OLFARM – Farmaciile nr. 9, 10, 13, 12, 15, care onoreaza doar retete compensate; CALENDULA, Brazda lui Novac, bl. L1; ESCULAP, Craiovita Noua; GEBA FARM, Rovine, bl. 33; HERAMES, bulevardul Decebal, nr. 44; MELILOTUS, Craiovita Noua, bl. 51; DIPEX, Craiovita Noua, bl. 158; PROMEDICA, Craiovita Noua, bl. 148; TELFARM, Brazda lui Novac, str. I. Creanga, onoreaza doar retetele gratuite; ANGIFARM, Romanesti, bl. I 43, UNIVERSITATII, str. Horezu; MEDSANTIF, Valea Rosie, bl. M41; OLFARM – Farmaciile nr. 1, 4,14, 94, 96 elibereaza medicamente atit in regim compensat, cit si gratuit.

Pentru primul trimestru al anului, prevederea bugetara pentru medicamente este de 50 de miliarde de lei, iar pina in prezent au fost depuse la CAS Dolj retete in valoare de 21 de miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Aveţi nevoie de odihnă și detașare de cotidian în prima parte a săptămânii. Sănătatea este vulnerabilă, astfel că o consultație medicală...

Bancul zilei

Tu, nevastă, este adevărat că ai avut mai mulţi bărbați înainte să te măriţi cu mine?Măi, omule, aseară ți-a plăcut?Mi-a plăcut!Dar alaltăseară...