10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii, studentii si pensionarii din Craiova vor primi abonamente mai ieftine pe RAT

Elevii, studentii si pensionarii din Craiova vor primi abonamente mai ieftine pe RAT

Reducerile sint cuprinse intre 20 si 95%

Consiliul Local (CL) Craiova a hotarit in sedinta ordinara de joi subventionarea, incepind cu 1 aprilie, a abonamentelor de calatorie pe mijloacele de transport in comun din municipiu. Beneficiarii reducerilor la abonamente vor fi pensionarii, elevii si studentii.

Cele mai mari subventii de la bugetul local, 95% din costul abonamentelor, le vor primi pensionarii in virsta de peste 70 de ani, cu venituri lunare de pina la patru milioane de lei, precum si persoanele sarace, beneficiare ale Legii nr.416/2001, a venitului minim garantat. Reduceri de 75% vor avea pensionarii cu venituri de pina la 2.250.000 de lei, in timp ce aceia care au venituri cuprinse intre aceasta suma si patru milioane de lei vor avea subventie de 50%. Ultima categorie de persoane pentru care se acorda facilitati este cea a elevilor si studentilor, asupra formei finale a acesteia consilierii municipali dezbatind indelung in sedinta de joi. S-au luat in calcul mai multe variante, printre care si aceea a introducerii pe lista si a studentilor de la universitatile particulare si excluderea celor care sint la a doua facultate sau urmeaza forme de invatamint la distanta. In cele din urma, s-a facut o singura completare la propunerea initiala, aceea ca studentii sa aduca adeverinte de la scoala ca sa beneficieze de abonamente mai ieftine.

Subventia pentru cheltuieli materiale si de exploatare a Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova se diminueaza cu opt miliarde de lei. Efortul bugetar pentru facilitati, la care se adauga si gratuitatile acordate unor categorii de persoane, se ridica in acest an la peste 20 de miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS