20.4 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi procurori din Gorj, cercetati de Parchetul Curtii de Apel Craiova

Doi procurori din Gorj, cercetati de Parchetul Curtii de Apel Craiova

Acuzatiile: tilharie si fals intelectual

Reprezentantii Parchetului de pe linga Curtea de Apel Craiova au confirmat faptul ca impotriva procurorei Janeta Cosmulescu, sefa Sectiei judiciare din cadrul Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj si purtatoare de cuvint a institutiei, exista o plingere penala.

„Marti, seful Politiei Rovinari l-a informat pe procurorul general al Parchetului Curtii de Apel Craiova, Victor Nicolcescu, despre faptul ca a fost depusa o plingere de catre o salariata a Spitalului Rovinari, cu privire la faptul ca asupra acesteia au fost exercitate violente de catre mai multe persoane, printre care si o doamna procuror care este sotia directorului Spitalului Rovinari. Data fiind calitatea persoanei mentionate, procurorul general a dispus ca dosarul sa fie trimis Parchetului Curtii de Apel, care este institutia abilitata sa efectueze cercetarile in asemenea situatii“, a declarat procurora-inspectoare Elisabeta Dragut, purtatoarea de cuvint a Parchetului Curtii de Apel Craiova.

Deocamdata, doar verificari

Reamintim ca Eliza-Madelaine Vaduva, de 33 de ani, a sesizat politia cu privire la faptul ca simbata, in jurul orei 21.00, procurora a acostat-o pe strada Constructorului, din orasul gorjean Rovinari, a batut-o si i-a smuls bratara, lantisorul si cele doua inele de aur pe care le avea asupra sa. La baza conflictului s-ar afla o presupunere a procurorei ca Eliza Vaduva ar avea relatii cu sotul ei, directorul Spitalului din Rovinari.

Politistii gorjeni si-au declinat competenta de cercetare in favoarea Parchetului de pe linga Curtea de Apel Craiova, insa dosarul nu ajunsese pina ieri. „Deocamdata, vom efectua doar o serie de verificari in acest dosar, apoi, daca va fi cazul, vom solicita avizul ministrului justitiei pentru inceperea urmaririi penale“, a mentionat magistratul Elisabeta Dragut.

In atentia Parchetului Curtii de Apel Craiova se mai afla un procuror din judetul Gorj. Este vorba despre Teodor Sichitiu, vizat pentru savirsirea infractiunii de fals intelectual. Dupa cum sustin colegii lui Sichitiu, acesta ar fi modificat data de pe un act pentru a intirzia o ancheta. Procurorii doljeni s-au autosesizat dupa ce au studiat dosarul instrumentat de Teodor Sichitiu. Purtatorul de cuvint al Parchetului de pe linga Judecatoria Tirgu Jiu, Gheorghe Pestisanu, a declarat ca Teodor Sichitiu nu doreste sa comenteze nimic si ca asteapta finalizarea cercetarilor. Si acest dosar – care are la baza o sesizare din oficiu – se afla tot in faza de verificare si adunare a datelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS