20.4 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate13 elevi au fost internati cu toxiinfectie alimentara la Spitalul Judetean

13 elevi au fost internati cu toxiinfectie alimentara la Spitalul Judetean

13 elevi de la Scoala generala nr. 13 din Tirgu Jiu au fost internati miercuri dupa-amiaza la Spitalul Judetean din Tirgu Jiu, dupa ce au consumat sucuri cumparate de la SC BEDA ROG SRL. Pe eticheta produselor era scris in limba engleza mesajul: „Atit de delicios, ca nu-l poti uita“.

13 elevi din cadrul Scolii generale nr. 13 din Tirgu Jiu au ajuns la spital, dupa ce au baut suc tip spray, cumparat de la chioscul din apropierea unitatii de invatamint. La putin timp dupa ce au servit din bautura respectiva, care se putea consuma prin pulverizare, elevii au inceput sa acuze dureri de burta. Ei au fost internati in Sectia pediatrie a Spitalului Judetean din Tirgu Jiu, cu toxiinfectie alimentara. Conducerea scolii a anuntat Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj. O echipa de inspectori a verificat chioscul SC BEDA ROG SRL, insa nu a mai gasit nici un fel de sucuri.

Cu toate ca le promitea senzatii tari, sucul i-a bagat in spital

Vinzatoarea de la chiosc a spus ca produsele respective au fost cumparate de la Complexul Paltinis, insa nici aici nu mai erau sucurile „ENJOY“, fabricate in China. Aproape 80 de tuburi cu suc au fost insa gasite la un magazin din apropierea complexului. Valoarea produselor este de aproximativ de 400.000 de lei. Pe cutia in care erau tuburile se afla o eticheta cu traducerea in limba romana, in care erau precizate ingredientele: apa, zahar, trei E-uri si coloranti alimentari. Sucul este valabil pina in 2005. Pe sticlutele cu bautura racoritoare erau insa numai inscriptii in limba chineza si un mesaj in engleza, care il ademenea pe consumator sa se bucure de deliciile din tub.

„Atit de delicios, ca nu-l poti uita! Gust special, care iti reda adevarata savoare, iti creeaza un sentiment memorabil!“. „Sucul tip spray a fost achizitionat de la Complexul DORALI din Bucuresti. Am anuntat ANPC si vor trimite o echipa acolo. Firma la care am gasit sucurile va fi amendata pentru etichetare necorespunzatoare“, a declarat Ion Tudor, directorul executiv al OJPC Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS