13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Sprijin pentru viitor“ - un lucru de care beneficiaza prea putini tineri talentati, dar saraci

„Sprijin pentru viitor“ – un lucru de care beneficiaza prea putini tineri talentati, dar saraci

Fundatia „Cuvintul care Zideste“, din cadrul Mitropoliei Olteniei, face parte dintre putinele foruri care in prezent sustin financiar tineri cu calitati deosebite care nu pot sa isi termine studiile din cauza situatiei financiare precare cu care se confrunta ei sau familiile lor. In timp ce institutii si autoritati care ar putea si ar trebui sa faca eforturi pentru sprijinirea acestor tineri invirt fonduri in orice alte directii, mai putin in cele care trebuie, oameni din Mitropolie bat la usi cu mina intinsa, multumind pentru fiecare banut primit.

Proiectul „Sprijin pentru viitor“, inceput in 2002, a venit pina acum in ajutorul a 26 de elevi si studenti cu rezultate deosebite la invatatura. Nicoleta Marinescu, director coordonator al fundatiei „Cuvintul care Zideste“, spune ca toate eforturile depuse pentru stringerea de fonduri sint rasplatite pe deplin atunci cind copiii isi finalizeaza studiile si vin, plini de recunostinta, sa multumeasca pentru gestul de omenie.

„Am avut un student la Facultatea de Medicina, orfan de ambii parinti, pe care l-am ajutat cu bani pina cind a reusit sa obtina bursa de merit la facultate. Atunci a venit la mine si mi-a spus: «Vreau sa-i arat Inalt Prea Sfintiei Sale rezultatele la examene, sa vada ca nu a dat banii degeaba. Acum nu mai trebuie sa-mi dati bani. Pastrati-i pentru altii care au nevoie, asa cum am avut eu». Am fost foarte emotionati, asa cum sintem de fiecare data cind ne viziteaza trei surori din Farcas. Ele nu au decit tata si traiesc din ajutorul lui medical. Una dintre ele este studenta la Medicina, alta la Filologie, iar cea de-a treia, pe care noi o sustinem financiar, este eleva. Si atunci cind vor sa multumeasca, ele vin toate trei si ne spun: «Daca o ajutati pe una dintre noi, ne ajutati pe toate!»“.

Cu mina intinsa, in slujba unor copii de exceptie

Chiar daca in spatele realizarii profesionale a acestor tineri si a recladirii increderii in ei insisi si in societate stau multe miini intinse, multe rugaminti si multe usi inchise, cei care string fonduri de la sponsori spun ca finalitatea muncii lor anuleaza orice neplaceri intimpinate.

„Mi s-a intimplat de nenumarate ori sa fiu data afara din birou, sa mi se spuna ca s-au saturat de cersetori. Nu m-am suparat, am mers mai departe. O parte din banii pentru proiect ne sint asigurati lunar de sponsori care colaboreaza de foarte mult timp cu noi si pe care stim ca putem sa ne bazam. Altii ne sint oferiti de oameni care vin la noi, spunind ca vor sa ajute. Restul, ii stringem de unde putem, cu mina intinsa“, spune Nicoleta Marinescu. Si atita timp cit mina este intinsa pentru o fata ca Marcela – orfana de ambii parinti, cu o semipareza pe partea dreapta capatata dupa o operatie pe creier -, care a terminat facultatea si este acum profesoara de religie, stapina pe propria viata, nimic nu mai conteaza.

Coordonatorul fundatiei „Cuvintul care Zideste“ spune ca proiectul va continua atita timp cit elevi si studenti dotati intelectual si vitregiti financiar vor avea nevoie de sprijin. Din pacate, exemplul fundatiei este ignorat de cei care ar putea face mai mult si mai bine pentru acesti tineri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS