13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Dinozaurul“ galben din Piata Chiriac

„Dinozaurul“ galben din Piata Chiriac

In Piata Chiriac din Craiova se afla sediul unui „dinozaur“ al meseriilor, probabil singurul care a supravietuit modernizarii si tehnologizarilor. Pe chioscul galben din „gura“ tirgului, micul intreprinzator a scris cu litere de-o schioapa, sa se vada din strada: COSERIT – FUM.

Toti ceilalti vinzatori din piata il cunosc pe „seful cosarilor“, care nu prea sta la „sediu“, ca, deh, casele sint multe si firma care le destupa cosurile numai una. Prevazator din fire, omul si-a legat insa de grilajul de la geam o cutie postala in care potentialii clienti pot lasa adresa cosului infundat. Si daca solicitantul e cumva miop si da sa plece pentru ca n-a gasit pe nimeni la „birou“, taranii care vind gaini pe buza trotuarului nu-l lasa sa treaca fara sa-l avertizeze: „Vedeti ca e acolo o cutie. Lasati bilet. Va dam noi pix daca vreti!“.

In afara de cutia postala, de grilaj sint legate cu lacate tot felul de alte obiecte menite sa te „noroceasca“: desigur, nelipsitele perii de coserit – jumulite in timp de trecatori si ramase plesuve, o ancora cam ruginita si o potcoava. Obiectele ornamentale au probabil rolul de a atrage privirea trecatorilor, rol pe care, de altfel si-l indeplinesc cu prisosinta. De reclama nici nu poate fi vorba, atita timp cit concurenta este departe de a fi atit de dotata precum galbena firma de coserit-fum din Piata Chiriac!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS