16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTinerii detinuti au pregatit martisoare pentru mame, iubite, ziariste si detinutele din PMS

Tinerii detinuti au pregatit martisoare pentru mame, iubite, ziariste si detinutele din PMS

Detinutii din Penitenciarul pentru Minori si Tineri (PMT) Craiova si-au pus spiritul artistic si inventivitatea in slujba primaverii si a sexului frumos si au pregatit pentru 1 Martie peste o mie de martisoare si felicitari. Ca in fiecare an, tinerii au fost ajutati de cadrele didactice si indrumatorii artistici din cadrul Fundatiei „Cuvintul care Zideste“ – care desfasoara numeroase proiecte in PMT. Martisoarele vor fi impartite tuturor femeilor din penitenciar, ziaristelor de la cotidienele si posturile de televiziune locale si vor fi trimise, impreuna cu felicitarile, mamelor, surorilor si iubitelor de acasa. Cei care nu au pe nimeni acasa nu isi vor pune la pastrare „operele“, ci le vor trimite, cu mesaj si semnatura, femeilor din Penitenciarul de Maxima Siguranta (PMS) din Craiova.

Ginduri de primavara catre femei fara nume

„Pe acestia din urma i-am rugat sa scrie felicitarile asa cum ar fi facut-o daca ar fi avut o femeie draga, careia sa le trimita, fie ea mama, sora sau iubita. Pe spate s-au semnat doar cu prenumele. Aceste felicitari si martisoare fara destinatar vor merge la femeile din PMS, care poate, la rindul lor, nu se asteapta sa primeasca nimic de 1 Martie. Ele vor fi impartite chiar de doi dintre baietii care le-au facut“, a spus Nicoleta Marinescu, directoare coordonatoare a Fundatiei „Cuvintul care Zideste“.

Fundatia deruleaza in cadrul PMT un program amplu, cu numeroase module: alfabetizare, educatie plastica, postul de radio Impact, terapie prin munca, pregatirea pentru libertate, activitati culturale, dramoterapie, activitati de petrecere a timpului liber si cursuri de calificare in croitorie, timplarie. Finantarea este facuta de UNICEF si organizatia World Vision.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS