18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTermocentrala Rovinari risca sa ramina fara carbune

Termocentrala Rovinari risca sa ramina fara carbune

Directorul general al Termocentralei Rovinari, Ioan Pisc, a declarat ieri ca aceasta risca sa ramina fara carbune, in situatia in care greva minerilor nu se incheie mai repede. Pisc a afirmat ca stocurile actuale sint suficiente pentru maximum o saptamina, in functie de capacitatea la care lucreaza termocentrala, intrucit aceasta este situata la gura minei si nu a fost niciodata nevoita sa se aprovizioneze cu cantitati mari de carbune.

Termocentrala consuma maximum 25.000 de tone intr-o zi, in conditiile in care functioneaza cu toate grupurile energetice.

Directorul general Ioan Pisc a mai spus ca, in urmatoarele zile, capacitatea de productie va fi redusa, tocmai pentru a avea carbune cit mai mult timp. O astfel de decizie va duce insa la neonorarea unor contracte de furnizare a energiei electrice, Electrica percepind daune intr-un astfel de caz.

Liderul sindical Marin Condescu a anuntat ca sindicatul numit Centrala Nationala Miniera, pe care il conduce si care numara 60.000 de mineri, a decis sa redeschida de ieri conflictul de munca, dupa ce a constatat ca prevederile protocolului semnat cu ministrul Dan Ioan Popescu pe 3 februarie nu au fost respectate. La conflictul de munca participa Uniunile Sindicatelor Miniere Oltenia, Maramures, NordMin, Rodna, Bucovina si Concordia Ploiesti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS