17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvalansa de asistati la Centrul medico-social de la Caracal

Avalansa de asistati la Centrul medico-social de la Caracal

Tot mai multe persoane care nu au adapost apeleaza la autoritati pentru a fi ajutate. Primul centru medico- social din tara, inaugurat in toamna anului trecut la Caracal, este asaltat de persoane care solicita adapost si ajutor de la cadrele sanitare de aici.

Deoarece in aceste centre pot fi primite doar persoane fara venituri sau cu venituri reduse, care sufera de o boala cronica, selectia este foarte severa. Chiar si in aceste conditii, cele 50 de paturi ale centrului caracalean au fost permanent ocupate. In prezent, in centrul de la Caracal sint internate 42 de persoane.

Autoritatile locale vor amenaja in primavara inca un corp pentru primirea a zece persoane aflate in dificultate si care indeplinesc conditiile de a fi asistate in cadrul centrului.

„Toata iarna am avut aproape toate cele 50 de paturi ocupate. Majoritatea celor care beneficiaza de asistenta in acest centru sint persoane in virsta, sufera de cel putin o afectiune cronica si nu se pot ingriji singure. Ele vor sta internate in centru citeva luni“, a spus directorul centrului, dr. Marcel Popa. Perioada de internare poate ajunge in cazurile mai grave pina la patru-cinci luni.

Directia de Sanatate Publica (DSP) Olt va da in folosinta pina la sfirsitul acestui an cel putin alte doua centre medico-sociale. La jumatatea lunii martie va fi inaugurat centrul de la Corabia, care are 50 de paturi. Tot pina la sfirsitul acestui an, autoritatile vor mai da in folosinta doua centre de permanenta la Pirscoveni si Crimpoia. Investitiile vor fi suportate din fonduri de la bugetul de stat, prin intermediul CAS si al DSP Olt. In judet functioneaza sase centre de permanenta in localitatile Brastavatu, Potcoava, Scornicesti, Piatra-Olt, Babiciu si Dobroteasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS