24 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConducerea Asociatiei Romarta - data pe mina politiei de echipa de control a primariei

Conducerea Asociatiei Romarta – data pe mina politiei de echipa de control a primariei

Veronica Popa, proprietara a unui apartament din blocul Romarta, ne-a adus la cunostinta ca in asociatia din care face parte au fost constatate mai multe nereguli. „Asociatia Romarta este condusa ilegal si dictatorial de un grup restrins de proprietari ce au format un comitet nestatutar. Ei actioneaza dupa bunul-plac, impotriva intereselor celorlalti proprietari. De exemplu, vara nu se face nici o verificare la instalatia de incalzire.

Toate reparatiile se fac numai atunci cind au loc avarii, in timpul sezonului rece. In primavara anului trecut, Serviciul de Coordonare a Asociatiilor de Proprietari (SCAP), din primaria craioveana, a efectuat un control la noi in asociatie. Cind proprietarii au cerut sa li se comunice continutul procesului-verbal intocmit de echipa de control, au fost insultati si chiar imbrinciti. Administratorul Constantin Ionescu si presedintele Gheorghe Chiliman au ascuns acel document si ne-au indus in eroare, spunind ca nu l-au primit. In schimb, cei de la primarie ne-au spus sa consultam procesul-verbal si sa luam masuri in consecinta. Acum, dupa 45 de ani de cind exista blocul, administratorul Constantin Ionescu, protejat de comitetul asociatiei, s-a ales cu dosar penal. Conducerea asociatiei a comis, de asemenea, fapte de natura penala“.

Ce n-a vazut poporu’ a vazut anchetatoru’

Intr-un comunicat adresat petentei Veronica Popa de catre Directia de Integrare Europeana din cadrul Prefecturii Dolj, se arata: „In urma verificarilor efectuate in anul 2003, SCAP din cadrul Primariei Craiova a constatat ca faptele savirsite de conducerea asociatiei sint prevazute de Legea penala, fapt pentru care a inaintat politiei procesul-verbal de control“. Adresa este semnata de prefectul de Dolj, Ion Calin, si de seful Directiei, Ionel Ciobotea. Seful IJP Dolj, chestor de politie Constantin Codita, i-a adus la cunostinta aceleiasi petente ca „in dosarul penal privind pe Constantin Ionescu se efectueaza acte de urmarire penala, urmind ca la definitivarea cercetarilor acesta sa fie inaintat Parchetului de pe linga Judecatoria Craiova cu propunerile corespunzatoare“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS