11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpitalul de Urgenta a cerut suplimentarea bugetului cu 150 de miliarde de lei

Spitalul de Urgenta a cerut suplimentarea bugetului cu 150 de miliarde de lei

Conducerea Spitalului de Urgenta Craiova a acceptat sa semneze contractul de finantare pe 2004 cu Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Dolj, abia dupa ce Ministerul Sanatatii a intervenit la negocieri. Potrivit conducerii spitalului craiovean, s-a ajuns in aceasta situatie din cauza ca in bugetul alocat pe acest an erau incluse si arieratele pe 2002, in valoare de 150 de miliarde de lei. „Din cele 493 de miliarde de lei aprobate, daca scadeam datoriile mai ramineam doar cu 343 de miliarde de lei, suma insuficienta. Din acest motiv, am refuzat initial semnarea contractului. S-a ajuns astfel cu negocierile la Ministerul Sanatatii, care a analizat situatia, stabilind ca avem dreptate“, a precizat dr. Florin Petrescu, directorul Spitalului de Urgenta Craiova.

Contractul a fost semnat la sfirsitul saptaminii trecute, dar abia dupa ce CAS Dolj a acceptat repartizarea bugetului mai sus amintit pe primele noua luni ale anului, urmind ca, pentru ultimul trimestru, sa se solicite o suplimentare de fonduri la rectificarea de buget.

„Cu ocazia semnarii contractului s-a incheiat si un proces-verbal prin care spitalul si-a consemnat obiectiunile, iar CAS si le-a insusit. In baza acestui proces-verbal, la rectificarea de buget, CAS Dolj va solicita suplimentarea fondurilor pe care sint sigur ca o vom primi pentru ca avem dreptate“, a mai spus Petrescu.

Chiar daca e vorba „doar“ de o suplimentare cu 150 de miliarde de lei, solicitarea spitalului nu poate fi considerata exagerata, in conditiile in care anul trecut unitatea sanitara abia a reusit sa o scoata la capat cu 471 de miliarde de lei, fara sa acumuleze ce-i drept datorii, dar punindu-si bolnavii sa-si cumpere medicamente pe perioada spitalizarii.

Potrivit reprezentantilor CAS Dolj, directorul spitalului a gresit doar in privinta sumei care urmeaza sa fie decontata si care ar reprezenta, de fapt, valoarea reala a datoriilor.

„Arieratele din 2002 ramase neachitate la finele anului 2003 insumeaza 101,267016 miliarde de lei si vor fi achitate esalonat din bugetul de 493 de miliarde de lei repartizat. In baza ordinului comun numarul 102/75/2004 al Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, o parte din aceste arierate, in suma de 16,384890 miliarde de lei, vor fi platite in luna februarie“, a declarat Cristina Mindreci, purtatoarea de cuvint al CAS Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS