15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcurorii doljeni au infirmat scoaterea de sub urmarire penala a directoarei Directiei Sanitare Gorj

Procurorii doljeni au infirmat scoaterea de sub urmarire penala a directoarei Directiei Sanitare Gorj

Directoarea Directiei Sanitar-Veterinare Gorj, Ana Telescu, va fi din nou cercetata penal pentru fals si uz de fals, dupa ce procurorii Parchetului de pe linga Curtea de Apel Craiova au infirmat solutia pronuntata de colegii lor din Gorj, de neincepere a urmaririi penale. La sfirsitul anului trecut, procurorul Gheorghe Focsan, de la Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj, s-a grabit sa puna rezolutia NUP pe dosarul Anei Telescu. Procurorii Curtii de Apel Craiova au solicitat dosarul Anei Telescu, dupa ce presa a relatat despre acest caz.

Dosarul directoarei Directiei Sanitar-Veterinare (DSV), Ana Telescu, a ajuns din nou la Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj. Directoarea fusese cercetata pentru comiterea infractiunilor de fals si uz de fals, dupa ce a intocmit un proces-verbal de contraventie in care a trecut un martor asistent fictiv. Telescu l-a si semnat pe acesta in fals. De cercetarea penala s-a ocupat procurorul Gheorghe Focsan si a pronuntat rezolutia de neincepere a urmaririi penale. Presa a aflat de cele intimplate si chiar ca un complet de judecata al instantei din Tirgu Jiu a consemnat in hotarirea judecatoreasca faptul ca Ana Telescu a semnat in fals un martor fictiv.

Procurorii din Dolj cer anchetarea directoarei

Dupa ce a fost relatat acest subiect in presa, procurorii Curtii de Apel Craiova au solicitat dosarul Anei Telescu. Verificarea actelor de la dosar i-a determinat pe procurorii din Dolj sa infirme solutia pe care o dadusera colegii lor de la Tirgu Jiu. In urma cu citeva zile, dosarul a ajuns din nou la Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj. „A fost infirmata solutia de la Gorj, urmind ca in acest caz sa fie facute cercetari pentru comiterea infractiunilor de fals si uz de fals“, a declarat purtatorul de cuvint al Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, Janeta Cosmulescu. Dupa cerceterea penala, daca Ana Telescu va fi trimisa in judecata, aceasta ar putea fi suspendata din functie, iar in eventualitatea unei condamnari ar fi data afara. Ana Telescu este directoarea DSV Gorj de citeva luni, ea luind locul lui Mircea Covrig, schimbat din functie pentru comiterea mai multor abuzuri. In prezent, la directie se afla citiva consilieri din Ministerul Agriculturii si Alimentatiei, pentru a verifica mai multe aspecte sesizate de salariatii din Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS