12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimaria Craiova plombeaza strazi de un milion de euro

Primaria Craiova plombeaza strazi de un milion de euro

Sapte firme s-au inscris la licitatie

Din cele 90 de miliarde de lei alocate de la buget pentru modernizarea si repararea strazilor, pentru obisnuitele plombe de asfalt puse primavara, anul acesta sint repartizate 40 de miliarde de lei. La licitatia publica deschisa ieri s-au inscris sapte societati de constructii.

In afara de SC COMIR SRL, despre care comisia spune ca trebuie sa verifice daca are capacitatea sa efectueze astfel de lucrari, fiind pentru prima data cind participa la licitatii, celelalte sint firme deja cunoscute pentru contractele derulate cu primaria: SC ANCORAD, SC DOMARCONS, ERPIA SA, SCT Bucuresti – SDP Craiova, SC CIMORET si RAADPFL Craiova – regie a primariei. Dupa ce va analiza ofertele tehnice si financiare ale firmelor mentionate, municipalitatea va declara cistigatorul (sau cistigatorii), pe 27 februarie, urmind ca de la jumatatea lunii martie sa se inceapa plombarea strazilor. Pe 10 martie va avea loc si licitatia pentru reparatii capitale ale bulevardului Calea Bucuresti, specialistii apreciind ca pentru aceasta lucrare ar fi nevoie de circa 40 de miliarde de lei, din care 12 miliarde sint deja alocate de la fondul special al drumurilor al Ministerului Transporturilor.

Problema reparatiei strazilor a fost atinsa si in cadrul conferintei de presa de ieri a municipalitatii, primarul Vasile Bulucea spunind ca nu numai strazile, ci si trotuarele au nevoie de reparatii. Cele mai multe reclamatii privind calitatea trotuarelor ar veni, conform primarului, din partea doamnelor, care „isi strica pantofii“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS