12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCazul Iustin Covei, invaluit de o tacere suspecta

Cazul Iustin Covei, invaluit de o tacere suspecta

Politistii doljeni bat pasul pe loc in anchetarea accidentului comis de Iustin Covei, fiul unui judecator din cadrul Curtii de Apel Craiova

Dupa un debut fulminant, care s-a lasat cu schimbarea din functia de sef al Biroului Politiei Rutiere Craiova a inspectorului principal Dumitru Paraschiv si mutarea acestuia la Sectia 5 Politie din Craiovita Noua, conducerea Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dolj promitea sa instrumenteze cu maxima celeritate si obiectivitate dosarul accidentului comis de Iustin Covei, fiul unui judecator din cadrul Curtii de Apel Craiova si nepotul unui procuror din cadrul Parchetului aceleiasi Curti de Apel. Cu toate acestea, politistii nu au fost in stare, in cele opt zile scurse de la producerea accidentului, nici macar sa discute cu Iustin Covei.

Reamintim ca, in dimineata de luni, 9 februarie, pe bulevardul George Enescu din Craiova, un autoturism Mitsubishi inmatriculat in Germania, cu nr. MÜR-Z-766, a intrat pe contrasens, lovind violent un Opel care se deplasa regulamentar. La volanul masinii Mitsubishi se afla – dupa cum a precizat comisarul-sef Constantin Dobrescu, adjunctul sefului IJP Dolj – Iustin Covei, de 17 ani, care era insotit – pe „locul mortului“ – de colegul sau de clasa de la Liceul „Nicolae Titulescu“, Sorin Caprarin.

Politistii n-au aflat ca Iustin Covei nu mai este internat in spital

Iustin Covei a fost internat imediat dupa accident in Clinica de Terapie Intensiva a Spitalului de Urgenta Craiova. Inca de la inceput, medicii au constatat, pe linga faptul ca tinarul nu era in coma, si ca ranile lui nu erau atit de grave. Cu toate acestea, politistii au evitat – parca intentionat – sa discute cu el, vizitindu-l in cursul saptaminii trecute la spital, dar plecind la fel cum au venit pentru ca Iustin… dormea si n-au vrut sa-i strice somnul. Acest lucru s-a intimplat martea trecuta, iar de atunci oamenii legii au „uitat“ sa-l audieze.

„N-am reusit sa-l audiem pe Iustin Covei pentru ca este in spital si starea sanatatii sale nu ne-a permis acest lucru“, a declarat ieri comisarul Ilie Virgil, seful Serviciului Cercetari Penale din cadrul IJP Dolj, care coordoneaza ancheta in prezent. Comisarul Ilie Virgil nu avea cunostinta despre faptul ca tinarul Covei nici macar nu mai este internat in spital. „A fost externat duminica. Era foarte bine“, a mentionat neurochirurgul Alexandru Camenita, medicul care l-a ingrijit pe perioada spitalizarii.

A cui este masina?

Comisarul-sef Constantin Dobrescu, adjunctul sefului IJP Dolj, promitea, cu o saptamina in urma, in cadrul unei conferinte de presa, „instrumentarea acestui dosar cu maxima transparenta si obiectivitate, pentru a fi eliminata orice suspiciune“. Cu toate acestea, dupa mai mult de o saptamina de la producerea accidentului, politia doljeana pastreaza inca tacerea asupra multor aspecte esentiale ale anchetei. Bunaoara, nimeni nu stie (ori toti politistii se fac ca nu stiu) cine este proprietarul autoturismului implicat in accident. Masina Mitsubishi cu numar de Germania parca a aparut de pe alta planeta de nu a revendicat-o nimeni pina in prezent, zacind in continuare intr-un loc mai dosnic al Biroului Politiei Rutiere Craiova.

Stabilirea proprietarului autoturismului este o chestiune foarte importanta, acesta putindu-se alege cu dosar penal pentru incredintarea masinii unui minor. Nici aceasta problema nu a fost lamurita pina acum, misterul continuind sa planeze in jurul cazului Iustin Covei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS