16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSondaj ISCS: Antonie Solomon ar putea ajunge primar al Craiovei chiar din primul tur

Sondaj ISCS: Antonie Solomon ar putea ajunge primar al Craiovei chiar din primul tur

Conform rezultatelor preliminare ale unui studiu efectuat de Institutul de Sondaje si Cercetari Sociologice Craiova, Antonie Solomon este creditat cu cele mai mari sanse la ocuparea fotoliului de primar al municipiului dupa alegerile locale din iunie 2004.

Din cetatenii domiciliati in cartierul Craiovita Noua, 50,7 la suta l-ar vota pe Solomon, 10,3 la suta ar acorda incredere, in continuare, actualului primar, Vasile Bulucea, in timp ce Mihai Dragu, in prezent viceprimar, ar obtine 4,7 la suta din sufragii. Marian Jean Marinescu, fost prefect al judetului, este pe locul al patrulea, cu 2,3 la suta, in urma sa situindu-se, la egalitate, fiecare cu 0,5 la suta din intentiile de vot, Ion Calin, Gheorghe Nedelescu, Aurel Bojenoiu, Mario Ovidiu Oprea, Radu Berceanu, Cornel Boiangiu, Adrian Cioroianu si Ion Voiculescu. Mai mult de un sfert din cei intervievati nu si-au exprimat o optiune clara, 23,5 la suta spunind ca nu s-au hotarit inca unde vor pune stampila, iar 4,5 la suta declarind ca nu vor vota.

In cartierul Craiovita Veche, optiunile electoratului se concentreaza in jurul unui numar mai mic de candidati, ordinea acestora raminind insa neschimbata. Antonie Solomon isi pastreaza un avans confortabil, beneficiind de increderea a 44,5 la suta din subiecti, Vasile Bulucea aduna 15,6 la suta din sufragii, iar Mihai Dragu incheie podiumul, cu 8,9 la suta. In clasamentul pentru Craiovita Veche mai figureaza Marian Jean Marinescu, cu 4,4 la suta din intentiile de vot, si Ion Calin, care nu a reusit sa adune de partea sa decit 2,2 la suta din alegatori. In acest cartier, 24,4 la suta dintre persoanele intervievate nu s-au hotarit inca asupra persoanei pe care o vor vota pentru fotoliul de primar.

Cele doua cartiere formeaza una din cele mai mari zone ale Craiovei, cu peste 25 la suta din populatia totala a municipiului. Rezultatele finale ale sondajului vor fi facute publice ulterior.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS