20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePraf de lapte in ochii nou-nascutilor

Praf de lapte in ochii nou-nascutilor

Parintii nou-nascutilor de pina la 12 luni au asteptat in zadar aproape o jumatate de an sa se rezolve problema distribuirii de lapte praf gratuit. Fondurile pe care Directia de Sanatate Publica (DSP) Gorj le-a primit pentru achizitionarea cutiilor de lapte praf sint atit de mici, incit copiii primesc doar un sfert din cantitatea necesara. Fiecare bebelus a primit doar doua cutii de lapte praf pe luna, in loc de sase sau opt, cit ar fi trebuit sa primeasca, in functie de virsta. „Parintii au venit sa reclame la primarie ca nu au primit toata cantitatea de lapte, dar noi nu am facut decit sa impartim ce am primit de la DSP. In Tirgu Jiu sint inregistrati 650 de copii care au primit pe retete lapte praf de la medicii de familie“, au precizat reprezentantii Primariei Tirgu Jiu.

Conducerea DSP acuza medicii ca scriu prea multe retete

In Gorj, distribuirea laptelui praf a fost sistata din octombrie anul trecut pentru ca fondurile au fost epuizate. DSP a promis ca va relua actiunea imediat ce va primi bugetul pe anul 2004. Conducerea institutiei a cerut Ministerului Sanatatii sase miliarde de lei pentru anul in curs, dar suma aprobata a fost de doar patru miliarde de lei. In aceste conditii, pentru primul trimestru al anului suma repartizata a fost de un miliard de lei

„Suma primita a fost mult mai mica decit cea solicitata si banii nu sint suficienti. Problema este ca de acest lapte praf ar trebui sa beneficieze doar anumite categorii de bebelusi, dar medicii de familie il prescriu pentru toti copiii de pina la un an. Noi nu putem da deocamdata decit doua cutii de lapte pe luna. Speram sa beneficiem de o rectificare si sa ne suplimentam fondurile“, a spus medicul Ana Baleanu, sefa Directiei de Sanatate Publica Gorj. Laptele praf este achizitionat prin licitatie electronica, iar pretul cu care-l cumpara DSP Gorj de la firma cistigatoare este de 69.305 lei, pentru o cutie de 400 de grame.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS