13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIndragostitii vor chilotei comestibili, flori si inimioare din plus

Indragostitii vor chilotei comestibili, flori si inimioare din plus

Mai sint numai citeva zile pina la sarbatoarea indragostitilor si pustimea si-a inceput goana dupa inimioare, felicitari, papusele din plus si alte mici „dulcegarii“ cu ajutorul carora sa-si declare amorul. Agitatia lor si propaganda pe care posturile de televiziune si radio o fac sarbatorii importate de la americani au „corupt“ si o parte din generatia mai „coapta“, care, desi recunoaste ca sarbatoarea nu are nimic romanesc si ca este mult prea mercantila, se gindeste ca totusi este un alt motiv de a celebra dragostea. Tabara celor care nu dau doi bani pe Valentine’s Day, considerind-o o tradare a Dragobetelui si a traditiilor romanesti, este insa destul de mare. O dovedeste oftatul comerciantilor de cadouri si al florarilor, care spun ca nu se asteapta sa faca vinzari spectaculoase in saptamina aflata sub semnul iubirii. Cu toate acestea, ei si-au improspatat stocurile de marfa cu tot ce-ar putea face cu ochiul indragostitilor.

Comerciantii spun ca inimioarele – aplicate pe absolut orice, de la cani la luminari, felicitari, papusi din plus si chiloti – transforma marfa de pe raft intr-un cadou potrivit pentru Valentine’s Day. „Cei mai multi cumparatori sint pustii de liceu, iar cele mai cautate marfuri sint cele cu inimioare. Avem si clienti mai in virsta, care ne cer cadouri pentru Ziua Indragostitilor, insa prea putini. Oricum, ne asteptam ca vinzarile cele mai mari sa le avem in ultimele zile. Am comandat si felicitari speciale, care nu au sosit inca. Nu ne asteptam la incasari prea mari“, spune patronul unui magazin de cadouri, care si-a amenajat in aceasta saptamina un raft special, pe care a insirat toata marfa „inimoasa“.

Indragostitii trecuti de virsta adolescentei prefera sa faca alte cadouri, cum ar fi lenjeria de corp, bijuteriile si, nu in ultimul rind, jucariile sexuale!

„In fiecare an, de Valentine’s ne cresc vinzarile la lenjeriile comestibile, lubrifianti si prezervative speciale. Oamenii nu sint prea indrazneti si se jeneaza sa ceara lucrurile mai ciudate pe care le avem in stoc. Dintre jucariile mai <<dure>>, cele mai cautate sint catusele“, spune vinzatoarea unuia dintre sex-shop-urile craiovene.

„Nu mai are lumea bani sa fie romantica!“

Dintre toate cadourile, florile sint cu siguranta in top. Pentru romantismul lor si nu pentru valoare, avind in vedere ca un buchet de trandafiri la pretul special „dospit“ pentru o astfel de sarbatoare rivalizeaza cu un cadou pe cinste. Daca acum firul de trandafir costa 50.000 de lei, cel de gerbera – 30.000 de lei, iar buchetul de garoafe – 40.000 de lei, la sfirsitul saptaminii se preconizeaza preturi duble. Cu toate acestea, florarii nu se arata prea optimisti in ceea ce priveste cistigul lor din sarbatoarea amorezatilor. Ei spun, de asemenea, ca nu vor mari preturile in acest week-end. „…Doar daca nu o vor face angrosistii, ca ei ne trag dupa ei crescind preturile si noi n-avem ce face!“.

„Nu mai are lumea bani sa fie romantica! Asa am patit anul trecut: am cumparat special 300 de garoafe si 40 de trandafiri. Nu i-am vindut nici pina la 1 Martie! Mai bine am vindut ghioceii mei din gradina decit florile scumpe. Asa ca anul asta nu mai fac aceeasi prostie“, spune Aurelia Bigiu, florar in piata de la gara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS