13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFeroviarii vor intra in greva

Feroviarii vor intra in greva

Feroviarii craioveni din Infrastructura nu au semnat nici pina in prezent contractul colectiv de munca. Negocierile purtate luni si marti cu ministrul transporturilor, Miron Mitrea, cu secretarul de stat Traian Panait si Silvia Popeanga, directorul general financiar al Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Locuintei, nu au avut un final fericit. Ministrul nu a putut satisface cererile feroviarilor si nici nu a reusit sa ajunga la o intelegere cu ei. Miron Mitrea a oferit doar o marire salariala cu trei procente, in timp ce ceferistii cereau majorare cu 12%, nu a vrut sa le dea tichete de masa si nici sa rezolve problema personalului feroviar care ar urma sa fie disponibilizat in urma inchirierii unor trasee de cai ferate la diverse firme.

Indignati, ceferistii au depus ieri, la Compania Cailor Ferate Romane, actele necesare declansarii conflictului de munca si asteapta raspunsul care trebuie sa soseasca in doua zile, conform legii. Dupa primirea raspunsului, liderii celor cinci federatii ceferiste din tara vor merge la Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, pentru a incerca o conciliere. Daca nici in urma acestor demersuri nu se vor lua masuri concrete, feroviarii vor intra in greva.

„Nu putem fi de acord ca ministerul sa nu aprobe nici una din cererile noastre. Nici macar mecanicii de locomotiva nu sint siguri ca vor reusi sa reduca regimul de munca de la opt la sapte ore pe zi. Asteptam concilierea si, in functie de asta, declansam sau nu conflictul de munca. Daca la noi in tara trebuie sa iasa in strada cel putin 14.000 de oameni si sa paralizeze circulatia pe caile ferate pentru a-si vedea cererile indeplinite si contractele individuale de munca semnate, o facem si pe asta“, sustine Florin Dobrescu, liderul Federatiei „Drum de fier“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS