15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateClauzele contractelor CJ Dolj, dezbatute in plen

Clauzele contractelor CJ Dolj, dezbatute in plen

Consiliul Judetean (CJ) Dolj are pe ordinea de zi a sedintei ordinare de astazi un proiect de hotarire care vizeaza intarirea disciplinei in ceea ce priveste contractele incheiate de institutie cu terte persoane.

Initiativa apartine consilierului Alexandru Iliescu, care propune dezbaterea in plen a formei finale a oricarui tip de contract de vinzare-cumparare, de schimb, de asociere, concesiune, imprumut, arenda etc. Propunerea lui Iliescu a primit avizul favorabil din partea secretarului general al CJ Dolj, Gheorghe Barbarasa, care a considerat ca in acest mod se intaresc disciplina contractuala si transparenta institutiei.

„Pina acum, in plenul consiliului se discutau numai clauzele importante ale unui contract, dar consilierii nu vedeau actul in forma finala, inainte de semnarea lui. Bineinteles, acestia aveau acces la dosarul cu pricina, insa s-a intimplat sa ni se reproseze ca am acceptat si clauze in plus, pe care, daca aveau ocazia sa le vada intr-o sedinta de consiliu, nu le-ar fi acceptat. In acest mod, toate clauzele vor fi dezbatute in plen, asa incit sa nu mai auzim discutii dupa aceea“, a spus Barbarasa.

Conform aceleiasi propuneri, orice modificare intr-un contract deja angajat va fi facuta tot dupa ce va fi supusa dezbaterii consilierilor judeteni. Nu este un secret ca discutiile cele mai multe de acest gen au aparut in legatura cu contractele incheiate de CJ Dolj pentru executia unor modernizari de drumuri, unde anual se pompeaza zeci de miliarde de lei. Liderii opozitiei politice locale din consiliu au acuzat reprezentantii puterii ca favorizeaza anumiti constructori, pentru ca acestia sa execute cit mai multe lucrari cu bani de la buget.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS