22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCompanii din tari dezvoltate vor sa faca afaceri cu firme din Oltenia

Companii din tari dezvoltate vor sa faca afaceri cu firme din Oltenia

Economia Olteniei a inceput sa trezeasca interesul multor companii, unele din tari cu traditie in economia de piata. In ultimele luni, Camera de Comert si Industrie (CCI) Oltenia a primit nenumarate cereri si oferte comerciale din cele mai variate domenii, de la firme din Suedia, Grecia, Turcia, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Slovacia, Italia, Germania, Spania, precum si din Tunisia, Emiratele Arabe Unite, Nigeria, Pakistan etc. Acestea si-au exprimat dorinta de a contacta firme autohtone de la care sa importe o gama variata de produse romanesti.

De asemenea, alte firme doresc colaborari cu societati din Oltenia pentru a patrunde cu produsele lor pe piata romaneasca. Altele si-au anuntat intentia de a participa la licitatii pentru prestarea anumitor servicii. De exemplu, o firma din Qatar, un stat foarte mic, dar cu cel mai mare venit pe cap de locuitor din Peninsula Araba, doreste sa presteze activitate de inspectie a scurgerilor din conducte, folosind o tehnica avansata in domeniu. Este vorba de utilizarea principiului fluxului magnetic. Pentru a veni in intimpinarea agentilor economici interni si externi, CCI Oltenia a infiintat un Serviciu de Informare-Documentare, care dispune de baze de date, permanent actualizate, referitoare la avalansa de cereri si oferte primite de la cele mai importante ambasade si birouri din tara si strainatate, precum si de la birourile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Externe.

Acest fapt nu poate fi decit un semnal de crestere a economiei zonale. Ceea ce ar duce la o revigorare a zonei si, implicit, la crearea de locuri de munca si cresterea exportului. Se stie ca Romania a pierdut multe piete de desfacere din alte tari, devenind in schimb o imensa piata pentru produsele straine, nu intotdeauna de cea mai buna calitate. Or, prin asta, economia interna se atrofiaza, producatorii nostri fiind tot mai putini, fapt ce conduce in mod inevitabil la inflatie si saracie.

Avind in vedere ca in perioada interbelica eram un puternic exportator in zona, iar Romania oferea locuri de munca pentru foarte multi greci, italieni si cetateni ai unor state care acum sint dezvoltate, avem toate motivele sa speram ca vom ajunge iar la acel nivel economic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS