16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMaternitatea din Plenita primeste apa cu pipeta

Maternitatea din Plenita primeste apa cu pipeta

Maternitatea din Plenita primeste apa trei zile pe saptamina, si atunci doar doua ore pe zi, iar cadrele medicale sint nevoite sa improvizeze zilnic pentru ca nou-nascutii sa nu moara. Acestea sint concluziile la care au ajuns inspectorii epidemiologi din cadrul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj, in urma controlului efectuat la maternitatile din judet, in perioada 22-29 ianuarie. Maternitatea din Plenita nu este singura unitate sanitara care are astfel de probleme dintre cele opt controlate.

Si la maternitatile din Filiasi, Segarcea si Bailesti exista deficiente in alimentarea cu apa curenta. „Au fost verificate maternitatile din judetul nostru, in urma unui ordin primit de la minister, pentru prevenirea unei situatii similare celei de la Ploiesti. Cele mai grave probleme s-au constatat la maternitatea din Plenita. Aici, aprovizionarea cu apa se face din reteaua comunala si se distribuie cu tiriita. Am ramas uluiti cum se poate ca si cadrele medicale sa improvizeze in fiecare zi, pentru a avea mereu apa pentru nou-nascuti. Au ajuns sa opreasca apa in orice recipient pentru a fi siguri ca nu ramin in criza“, a declarat medic Teodora Bieru-Enescu, inspector in cadrul DSP Dolj.

Raportul intocmit in urma acestui control a fost trimis atit Ministerului Sanatatii, cit si autoritatilor locale, pentru a se lua o decizie in privinta rezolvarii problemei de la maternitatea din comuna Plenita.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS