9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO fetita si-a fisurat coloana dupa ce a cazut pe gheata

O fetita si-a fisurat coloana dupa ce a cazut pe gheata

Roxana Brinzan nu-si poate misca picioarele • Primaria Tirgu Jiu da vina pe conducerea scolii, pentru ca nu a curatat zapada • Conducerea scolii acuza primaria ca nu a trimis suficienta sare • Florin Circiumaru spune ca se va forma o comisie care va analiza cele intimplate si care va lua masurile cuvenite

Gheata din curtea Scolii Generale nr. 1 din Tirgu Jiu a transformat viata unei eleve intr-o tragedie. Roxana Brinzan, de 13 ani, eleva in clasa a VII-a, si-a fisurat coloana vertebrala, dupa ce a alunecat si a cazut pe gheata din curtea scolii. Micuta este internata la Sectia neurologie a Spitalului nr. 9 Bucuresti, cu diagnosticul fisura de coloana vertebrala. Initial, fetita paralizase de la mijloc in jos, insa luni a inceput sa-si miste cu greutate piciorul drept. Accidentul a avut loc vineri pe terenul de sport al scolii, cind, in pauza de la ora 12.00, Roxana, insotita de citeva colege de clasa, a mers sa isi faca o fotografie. In acest timp, o minge de fotbal, sutata de un elev care se juca in zona, a ajuns in apropierea fetelor. Roxana a incercat sa o loveasca cu piciorul. In acel moment, a alunecat pe zapada inghetata si a cazut.

Tatal fetitei este disperat

Timp de citeva secunde fetita a ramas intinsa pe zapada, dar conducerea scolii afirma ca eleva s-a ridicat si a mers la cursuri, in clasa situata la etajul I al cladirii. „Am trecut pe la magazin pe la nevasta-mea si am intrebat-o de ce plinge. Mi-a spus ca fata a cazut pe gheata si nu poate sa-si miste picioarele. Am fugit la spital si am gasit-o la Ortopedie. Din ce spun copiii, ar fi incercat sa loveasca o minge si a cazut pe gheata. Chiar nu se puteau pune acolo doua roabe de nisip si o roaba de sare? Eu aduceam de acasa o roaba de sare. Directorul mi-a spus ca acolo copiii se joaca fotbal toata ziua. Fata pierde materiile, dar nu e vorba de materii, ci de sanatatea ei. Acum e sotia cu ea la spital. Fata trebuie sa fie examinata de un specialist, care sa ne spuna exact despre ce este vorba. Initial, la Tirgu Jiu am aflat ca si-ar fi rupt coloana. De la mijloc in jos nu-si poate misca picioarele. Are dureri groaznice“, a spus Ion Brinzan, tatal fetei.

Conducerea scolii spune ca a pus bani din buzunar pentru a cumpara sare

Conducerea Scolii Generale nr.1 din Tirgu Jiu a declarat ca de la Primaria Tirgu Jiu a primit 25 de kilograme de sare. Cantitatea respectiva a fost rapid epuizata, in prezent, directorul adjunct spune ca este nevoit sa scoata bani din buzunar pentru a cumpara sare. Directoarea Claudia Zaharia a precizat ca scoala ar avea nevoie de un utilaj pentru a indeparta zapada tasata de pe terenul de sport. „Nu putem sa indepartam o cantitate asa de mare de zapada. Ne-ar trebui un utilaj. Noi am mai incercat sa mai indepartam din zapada, insa abia am reusit sa o dam jos de pe trotuar. Am facut si niste santuri pentru scurgerea apei, insa apa a inghetat. De la primarie am primit un sac de sare, dar nu se poate rezolva problema cu un sac de sare“, a spus directoarea Claudia Zaharia.

Primarul ameninta cu o comisie de ancheta

Primarul orasului Tirgu Jiu, Florin Circiumaru, nu stia despre cele intimplate la Scoala nr. 1, insa a declarat ca la primarie nu s-au primit solicitari pentru sare sau nisip. Pentru elucidarea cazului, Circiumaru va solicita sprijinul inspectorului scolar general, Nicolae Mergea, pentru infiintarea unei comisii de ancheta. Circimaru considera ca principala vinovata este conducerea scolii. „Eu consider ca vinovatul numarul 1 este conducerea scolii. Aceasta are obligatia sa curete zapada atit din curtea scolii, cit si de pe trotuarele din fata institutiei. Zapada s-a batut si s-a facut gheata. Asta nu e o scuza. Putea fi luata de la inceput. Noi nu am primit telefon de la nici un director de scoala care sa ne ceara ceva. Vom face o comisie pentru a analiza cazul“, a spus Circiumaru. In semn de solidaritate fata de colega lor, elevii de la Scoala nr.1 au inceput sa stringa bani care vor fi donati familiei Brinzan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS