17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBeneficiarii blocurilor construite de ANL sint pusi sa plateasca si datoriile primariei

Beneficiarii blocurilor construite de ANL sint pusi sa plateasca si datoriile primariei

Beneficiarii locuintelor construite in Tirgu Jiu de Agentia Nationala de Locuinte (ANL) s-au trezit cu datorii la asociatie, desi achitasera la zi toate cheltuielile de consum. Oamenii mai apar cu un debit de aproximativ 1,3 milioane de lei fiecare. Suma reprezinta un consum facut de constructor pentru repararea unei avarii la centrala termica a blocurilor. Intelegerea dintre Primaria Tirgu Jiu si constructorul blocurilor ANL, societatea ROVINCON Rovinari, a fost ca toate cheltuielile rezultate in urma probelor facute de constructor pentru repararea avariilor sa fie platite de municipalitate.

Locatarii blocurilor ANL s-au revoltat cind si-au vazut incarcate facturile pentru agentul termic. Dupa ce si-au achitat la zi consumul pe ultimele trei luni, oamenii au aflat ca trebuie sa mai dea cite 1,3 milioane de lei, reprezentind un consum suplimentar pe lunile octombrie si noiembrie 2003. Cheltuielile au fost stabilite de Primaria Tirgu Jiu si transmise asociatiilor, in vederea recuperarii de la locatari. Banii reprezinta, de fapt, cheltuielile pe care constructorul le-a efectuat atunci cind a reparat o avarie la centrala termica a blocurilor.

„A aparut o defectiune, in lunile octombrie- noiembrie. S-a blocat arzatorul si a trebuit sa-l schimb si sa efectuez probele necesare. M-am inteles cu primaria sa achite toate cheltuielile rezultate in urma probelor. De aici, nu mai stiu ce s-a intimplat“, a declarat Ion Raitaru, patronul firmei constructoare.

Ion Raitaru mai spune ca in perioada probelor a fost inregistrat un consum de 500 de metri cubi de gaz. Valoarea totala comunicata de primarie in vederea recuperarii este insa cu mult mai mare, aproximativ 32 de milioane de lei. Multi dintre ei sint revoltati si nu vor sa achite banii, considerind ca trebuie sa plateasca cine a consumat.

„Nu avem nici o vina ca s-a defectat centrala termica. Consumul nu noi l-am efectuat“, a declarat Manti Vaduva, care locuieste in acele blocuri.

Purtatorul de cuvint al Primariei Tirgu Jiu, Constantin Cretan, este de alta parere. El spune ca, in perioada probelor, oamenii au beneficiat de caldura si ca este absolut normal sa plateasca. Desi nu vor, oamenii sint nevoiti sa plateasca toate cheltuielile, intrucit in contractele de inchiriere sint prevazute clauze prin care contractul poate fi reziliat daca nu sint platite in termen de 30 de zile toate datoriile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS