14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratorii asociatiilor din Severin nu vor mai incasa banii pentru energia termica de la populatie

Administratorii asociatiilor din Severin nu vor mai incasa banii pentru energia termica de la populatie

Administratorii asociatiilor de locatari-proprietari din Drobeta Turnu Severin nu vor mai incasa sumele pentru plata serviciului de termoficare. Contravaloarea acestui serviciu va fi achitata direct la casieriile pe care Termocentrala de la Halinga le va infiinta in municipiu. Masura vine ca urmare a faptului ca pe adresa primariei au venit foarte multe reclamatii, care vizau slaba activitate a administratorilor de asociatii si modul in care acestia gestioneaza banii incasati de la populatie.

Consilierii severineni au propus in sedinta de joi crearea unei comisii care sa coordoneze intreaga activitate a asociatiilor de proprietari din Drobeta Turnu Severin. Propunerea s-a facut ca urmare a faptului ca, in ultima perioada, pe adresa primariei au venit o serie de reclamatii ce vizau nemultumirea cetatenilor in privinta activitatii administratorilor. „Avind in vedere ca asociatiile de proprietari din municipiu continua sa creeze probleme, propun crearea acestei comisii, care sa fie formata dintr-un membru al consiliului local, un jurist si un membru din Compartimentul indrumare si control al asociatiilor de proprietari, care sa coordoneze si sa verifice intreaga activitate“, a spus consilierul Grigore Dobrescu.

„Banii nu vor mai ajunge la administratori si nu vor mai exista nemultumiri!“

Propunerea a fost insa respinsa de viceprimarul Ilie Pisoi, care considera ca, in acest fel, consiliul local si-ar depasi atributiile. In plus, activitatea administratorilor este deja verificata de Serviciul de audit al primariei. „Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare, care a preluat recent activitatea de distributie a agentului termic de la Regia Autonoma LOTUS, isi propune sa incaseze sumele reprezentind contravaloarea acestui serviciu furnizat direct de la populatie. In acest fel, banii nu vor mai ajunge la administratori si nu vor mai exista nemultumiri. In baza legislatiei actuale, nu putem forma noi o asemenea comisie, pentru ca ne-am depasi atributiile. In cadrul primariei exista deja Serviciul de audit, care poate controla activitatea asociatiilor. Cind vom prelua activitatea de fond locativ, vom forma un compartiment de administratie publica, iar acesta va supraveghea mai bine aceasta activitate“, a spus Ilie Pisoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS