13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMezeluri expirate vindute ca fiind bune de consum

Mezeluri expirate vindute ca fiind bune de consum

In galantarele alimentarii SC HARPEK SRL din Craiovita Noua, inspectorii Oficiului Judetean pentu Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj au gasit produse din carne expirate. Desi termenul de valabilitate era depasit cu citeva zile, comerciantii vindeau in continuare sunca taraneasca, rinichi si gusa de porc. In acelasi magazin, s-au mai gasit cutii de iaurt de fructe expirate intercalate printre produsele care erau in termen.

„Distribuitorii fac asta, nu noi“, au incercat vinzatoarele sa gaseasca un vinovat. „Dar asta nu-i o scuza. Vinzatorii au obligatia sa verifice zilnic termenul de valabilitate al produselor comercializate, iar pe cele cu probleme trebuie sa le retraga de la vinzare“, a declarat Dariana Harosa, inspectoare OJPC Dolj.

In sectorul produselor zaharoase, toate cutiile de fursecuri, cornulete si napolitane nu erau acoperite cu o folie protectoare, iar smochinele uscate, pastrate in conditii necorespunzatoare, s-au zaharisit, devenind improprii consumului. La control, vinzatoarele nu au putut prezenta autorizatiile sanitare de functionare si sanitar-veterinare, sustinind ca sint la biroul sefului.

Pentru deficientele constatate, inspectorii OJPC au aplicat sanctiuni de 3,5 milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS