13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGarsoniere noi pentru tinerii din Scornicesti

Garsoniere noi pentru tinerii din Scornicesti

Primaria Scornicesti va da in folosinta in maximum doua saptamini 20 de garsoniere noi. Unitatile locative vor fi destinate exclusiv tinerilor din localitate, care vor plati o chirie lunara de 250.000 de lei. Primarul Tiberiu Mateescu a spus ca in citeva luni vor fi date in folosinta si 40 de apartamente.

„Cele 20 de locuinte care vor reveni tinerilor din acest oras sint primele construite in Scornicesti dupa 1990. Tinerii care se vor muta in garsonierele ANL trebuie sa aiba virsta pina in 35 de ani si sa nu fi avut niciodata o locuinta de stat sau privata. Locuintele vor fi numai in regim de inchiriere, deci nu vor putea fi cumparate. Dupa ce primii locatari vor reusi sa se puna pe picioarele lor din punct de vedere financiar, ei va trebui sa elibereze aceste garsoniere“, a precizat Mateescu.

Primarul spera ca in aceasta vara sa se incheie si lucrarile la sediile Parchetului si Judecatoriei Scornicesti. Cele doua institutii de stat vor fi amenajate pe structurile unei cladiri parasite din oras, aflate in renovare acum, pentru care ministerele de resort au alocat 17, respectiv 20 de miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS