17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDespre gropile de pe soseaua Craiova-Brabova a auzit si America

Despre gropile de pe soseaua Craiova-Brabova a auzit si America

„Am vrea, mai intii, sa va multumim ca existati si sa va spunem ca va citim zilnic pentru a ne reincarca bateriile si pentru a ne primi binefacatoarea portie de ACASA. Nimic nu se compara cu dorinta de a ajunge acasa si de a vedea ce mai este prin Oltenia noastra draga, mai ales atunci cind esti asa departe de casa. Ne desparte Oceanul, dar ceea ce am lasat ACASA este sfint.

Ne dor neimplinirile, saracia si greutatile multora dintre semenii nostri (atit cit ne sta in putinta, incercam si noi sa-i ajutam pe cei care sint in nevoi). Dumneavoastra sinteti mereu acolo unde este nevoie si faceti multe vise sa devina realitate. Pentru asta, nu putem decit sa va felicitam, sa va multumim si sa va dorim sa ramineti la fel de sensibili, dar si insistenti si «bataiosi» atunci cind trebuie.

In ultima perioada, am citit in ziarul dumneavoastra o multime de articole referitoare la starea proasta a drumurilor din Craiova si din judetul Dolj. Asta mi-a reamintit experientele traite in vara aceasta, cind am revenit in Romania, in concediu. Cind ma plimbam prin oras, aveam de ales intre doua activitati «deosebit de distractive» – sa evitam gunoaiele sau sa ocolim gropile din carosabil si de pe trotuar. Apoi, dupa citeva zile, am mers la tara, in satul Cleanov, sa ne vedem bunica. Desi parintii ne avertizasera ca drumul este foarte accidentat, am fost surprinsi de starea extrem de proasta a lui. De la iesirea din Craiova, spre Breasta, Brabova, Carpen si pina la Cleanov, drumul a fost pur si simplu o nenorocire. Gauri de diferite dimensiuni, adevarate cratere, intinse pe toata suprafata soselei, ne-au fortat de nenumarate ori sa parasim carosabilul si sa ne continuam drumul pe miriste. Am parcurs distanta de 50 de kilometri in aproape o ora si 30 de minute. Si asta se intimpla intr-o zi insorita de vara. Nu vrem sa ne imaginam ce inseamna sa parcurgi acelasi drum in conditii meteorologice proaste. Este un adevarat calvar. Si asta se intimpla pe un drum judetean destul de circulat, care reprezinta o cale de legatura alternativa intre Craiova si Drobeta Turnu Severin. Parintii mei trebuie sa mearga des la Cleanov, la bunica, dinsa fiind batrina si singura. Credeti-ma ca traiesc cu spaima in suflet si sun mereu, la Cleanov, sa vad cum au ajuns… apoi la Craiova, sa aflu cum a fost la intoarcere. Ma tot intreb cum de mai rezista batrina Dacie a parintilor mei. Cheltuim adevarate averi pe proiecte care fie nu sint duse la bun sfirsit (vezi Sala Polivalenta), fie sint „sabotate“ din interior (mita, sustrageri de materiale etc.), dar nu sintem in stare sa intelegem faptul ca dezvoltarea economiei nu se poate face fara o infrastructura bine pusa la punct. Iar cind vorbesc de infrastructura, ma refer in primul rind la reteaua de sosele si cai ferate, retea care in tarile vestice (la care incercam sa ne raportam si sa ne aliniem) este de o calitate deosebita.

Ma intreb daca domnul primar Bulucea a circulat vreodata pe aceasta sosea. Tare as vrea sa il urc in masina dumnealui (sa vad daca nu i se rupe sufletul) si sa alerg macar cu 50 km/ora, desi nu cred ca este posibil, sa vad daca poate sa-si pastreze echilibrul sau buna dispozitie intr-o astfel de aventura! Am circulat pe mai multe drumuri din Oltenia si din tara, in perioada cit am fost ACASA, si am ramas placut surprinsa de starea buna a citorva dintre soselele Olteniei (vezi soseaua spre Celaru). Cu drumul acesta ce se intimpla oare?

Ne-am gindit sa va scriem, cunoscindu-va «insistenta»… Poate reusiti sa-i sesizati pe cei in autoritate, iar acestia, la rindul lor, poate incearca sa repare acest drum impracticabil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS