14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConducerea Parchetului Gorj dezinformeaza si refuza sa respecte legea

Conducerea Parchetului Gorj dezinformeaza si refuza sa respecte legea

Peste 40 de politisti au fost cercetati de Parchet din 2002 si pina in prezent

Conducerea Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj refuza sa respecte Legea 544, privind liberul acces la informatiile de interes public.

In raspunsul la o adresa in care au fost solicitate astfel de informatii, respectiv date despre dosarele in care sint cercetati politisti, dar si date legate despre dosare care vizeaza infractiunea de spalare de bani, prim-procurorul Gheorghe Roibu se face partas la o dezinformare grosolana.

In urma cu doua saptamini, intr-o conferinta de presa prim-procurorul Gheorghe Roibu a comunicat ca la Parchetul pe care il conduce sint in cercetare doua dosare care privesc infractiunea de spalare de bani. Prim-procurorul a precizat ca nu poate sa faca publice deocamdata numele celor cercetati, deoarece ancheta este in desfasurare.

Stirea a fost preluata de mai multe ziare si posturi de radio. In raspunsul la adresa insa, prim-procurorul a uitat ce a declarat si a precizat: „Nu aveam inregistrate dosare, avind ca obiect infractiuni prevazute de Legea 656/2001“.

Peste 40 de politisti- cercetati de Parchet

In legatura cu dosarele in care sint anchetati politisti, acelasi Gheorghe Viorel Roibu comunica: „La adresa dvs…. va facem cunoscut ca, la Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj, sint inregistrate cauze in care se fac verificari fata de agenti de politie, cu privire la savirsirea unor fapte penale. Avind in vedere ca dosarele respective sint in faza actelor premergatoare, nu va putem transmite numele acestora“.

Conform unor surse din cadrul aceluiasi Parchet Judetean, la institutia condusa de Gheorghe Roibu se afla in cercetare 18 dosare in care sint anchetati subofiteri de politie si un ofiter, respectiv Doinel Popescu, fost angajat al Politiei Rutiere Gorj, al carui dosar a ajuns la Parchetul de pe linga Curtea de Apel Craiova.

Contrar declaratiilor lui Gheorghe Roibu, procurorii gorjeni au finalizat rechizitoriul in cel putin doua dosare in care sint cercetati politisti. In plus, din 2002 si pina in prezent, peste 40 de angajati ai Politiei Gorj au fost sau sint cercetati de Parchetul condus de Gheorghe Roibu. In ciuda vointei prim-procurorului Gheorghe Roibu si a informatiilor detinute de acesta, pe 26 ianuarie a fost trimis in judecata subofiterul Vamvu, angajat al Inspectoratului de Politie al Judetului Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS