16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateZeci de familii din Craiova au tremurat de frig in apartamente

Zeci de familii din Craiova au tremurat de frig in apartamente

63 de familii din Craiova au ramas fara caldura din cauza unei sparturi la conducta de termoficare din subsolul blocului nr. 1, din Calea Bucuresti.

„Este o coincidenta bizara ca de ziua lui Ceausescu sa avem ghetarie in apartamente. Am crezut initial ca cineva vrea sa ne aduca aminte de vremurile trecute, cind deviza era «mai puneti-va o haina», si face o gluma proasta. Dar, cind am vazut ca zilele trec si caloriferele ramin reci, am inceput sa ma ingrijorez. Nu-i ca pe vremea lui Ceausescu, este mai rau“, a spus Titel Petrea. Cei mai afectati de frigul din apartamente sint batrinii si copiii, care sint nevoiti sa stea imbracati sub plapuma. „De simbata stam in frig. Nu mai stim ce sa facem si cum sa ne incalzim. Umblam incotosmaniti prin casa. Barbatul meu este bolnav si singurul calorifer electric pe care il avem este in camera lui. Cred ca am dat 50 de telefoane ca sa vina cineva sa remedieze defectiunea, dar degeaba“, se plinge Elena Ungureanu, de 66 de ani, locatara a blocului nr. 1.

Unii dintre locatari au plecat pe la rude si prieteni pentru a scapa de cosmarul frigului din apartamente.

Administratoarea a aflat ultima de defectiune

Administratoarea Asociatiei de proprietari nr.1 Calea Bucuresti sustine ca a fost anuntata abia duminica de faptul ca in subsolul blocului este o defectiune si ca echipele de interventie au venit ieri dimineata. „Am chemat o firma de specialitate pentru a lucra in regim de urgenta. La aceasta ora (14.00- n.r.) sint dupa materiale. Sa speram ca pina la caderea intunericului vor reusi sa remedieze defectiunea“, a spus Daniela Mandache, administratoarea asociatiei.

Conductele din subsolul blocului au peste 40 de ani vechime si necesita reparatii capitale. „Am vrut anul trecut sa le inlocuim, s-au strins si ceva bani, dar majoritatea locatarilor nu au fost de acord sa se schimbe conductele. Atunci aveau de dat cam doua – trei milioane de lei de familie, acum cu siguranta va trebui sa dea mai mult“, a mai spus administratoarea blocului.

Pentru ca nici o regie nu-i responsabila de defectiunile din subsol, locatarilor din blocul nr. 1 nu le ramine altceva de facut decit sa astepte ca firma de specialitate sa repare conducta sparta intr-un timp scurt si sa nu petreaca inca o noapte in frig.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS