16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCabinet medical pentru saraci

Cabinet medical pentru saraci

Persoanele fara asigurari medicale si batrinii cu pensii mici sint consultati gratuit la cabinetul infiintat de Mitropolia Olteniei si Asociatia „Vasiliada“

Un cabinet medical care sa vina in sprijinul oamenilor care nu sint primiti in celelalte spitale din judet a fost deschis in aceasta luna in Tirgu Jiu. Construirea cabinetului a inceput in urma cu un an, acesta fiind ridicat in aceeasi cladire cu magazinul de obiecte bisericesti „Candela“. Ambele asezaminte au fost sfintite chiar de Prea Fericitul Teoctist, Patriarhul Romaniei, in vizita pe care acesta a facut-o la Tirgu Jiu. Cabinetul medico-social a fost infiintat de Asociatia „Vasiliada“, filiala Gorj, al carei presedinte de onoare este Inalt Prea Sfintia Sa Teofan Savu, Mitropolitul Olteniei. Amenajarea cladirii s-a facut prin sponsorizare, iar toate dotarile cu aparatura de stricta necesitate au fost asigurate de Mitropolie.

„Medicul trateaza, Dumnezeu vindeca“

Cabinetul a fost utilat dupa standardele impuse de lege- stetoscop, tensiometru, seringi si medicamente. Pe perete au fost asezate o icoana si inscriptia „Medicul trateaza, Dumnezeu vindeca“. De cind a fost deschis, cabinetul a fost vizitat de aproape 20 de bolnavi, care nu aveau asigurare medicala. „In general, vin batrini cu probleme cardiace, chiar de ortopedie sau oftalmologie. Daca in urma consultatiei se constata ca oamenii au nevoie de consultul unui specialist, le dam o trimitere in acest sens. De asemenea, ii ajutam cu medicamentele pe care le avem aici, in fondul cabinetului“, a spus medicul Diana Chiliban, angajata a unitatii. Pentru a face functionabil acest cabinet, Mitropolitul Teofan s-a intilnit cu multi dintre medicii specialisti din spitale, care au fost convinsi sa-i primeasca pe bolnavi. De asemenea, a fost realizat un parteneriat cu o firma producatoare de medicamente, pentru aprovizionarea acestor unitati medico-sociale. „Am anuntat preotii sa-si instiinteze enoriasii despre existenta acestui cabinet. Nu facem discriminari, primim toti bolnavii de orice etnie, religie sau virsta care au probleme sociale“, a spus sora Floarea, din cadrul Protoieriei Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS