19.2 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO parte importanta din banii spitalului ajunge la primarie

O parte importanta din banii spitalului ajunge la primarie

O mare parte din fondurile Spitalului Orasenesc Segarcea se duc pe caldura livrata de centrala termica a primariei.

Potrivit directorului Ioan Pana, unitatea sanitara pe care o conduce a ajuns in ultimele luni sa plateasca 3,9 milioane de lei pe gigacalorie, un pret mult prea mare fata de posibilitatile spitalului.

„Noi nu am avut niciodata un cuvint de spus. Pretul gigacaloriei este stabilit unilateral de primarie, fara sa se tina cont si de parerea noastra“, a spus Pana.

Singura alternativa viabila ar fi fost o centrala termica proprie. Conducerea spitalului a primit chiar promisiuni ferme la inceputul anului trecut din partea autoritatilor judetene pentru o asemenea centrala termica, insa schimbarea prefectului a facut ca proiectul sa ramina in coada de peste.

„S-a infiintat atunci o comisie in cadrul prefecturii, care trebuia sa analizeze situatia din fiecare spital din judet. Acolo unde existau centrale termice s-a promis repararea lor, iar pentru spitalele care nu aveau, inclusiv Spitalul din Segarcea, s-a cerut intocmirea studiului de fezabilitate pentru montarea de centrale noi. Am intocmit studiul de fezabilitate, l-am depus la prefectura si acolo a ramas. Pentru ca domnul Mondea a fost schimbat intre timp din functia de prefect, acesta a plecat luind cu el si problema noastra“, a spus Pana.

Directorul Spitalului Segarcea sustine ca actualul prefect a fost, la rindul sau, informat despre promisiunea facuta de Mondea, insa deocamdata nu a avut nici o reactie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS