21.7 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectoarea Ambulantei Gorj, Ana Duma, suspendata din functie

Directoarea Ambulantei Gorj, Ana Duma, suspendata din functie

Directoarea Serviciului de Ambulanta Gorj, Ana Duma, a fost suspendata din functie printr-un ordin al ministrului Ovidiu Brinzan. Motivul schimbarii din functie al directoarei il constituie faptul ca Ana Duma este cercetata in multe cauze penale, iar intr-una se afla in stare de judecata. Directoarei ii sint aduse acuzatii grave, respectiv de luare de mita, abuz in serviciu si abuz contra intereselor persoanei. Alaturi de Ana Duma mai sint sanctionati alti patru angajati ai Serviciului de Ambulanta Gorj

La Directia de Sanatate Publica Gorj a sosit vineri raportul intocmit de consilierii din Corpul de Control al ministrului sanatatii si familiei, Ovidiu Brinzan, control efectuat in urma cu aproximativ o luna la Serviciul de Ambulanta. Cei din echipa ministrului Brinzan s-au prezentat la Tirgu Jiu, dupa ce la Bucuresti au ajuns semnale din partea angajatilor Ambulantei Gorj si ale reprezentantilor mass-media ca directoarea Ana Duma a facut mai multe nereguli in functia pe care o detine. Directoarea Serviciului de Ambulanta, Ana Duma, totodata si consilier judetean, este cercetata in sase cauze penale, la politie, Parchet si chiar judecatorie, unde a fost trimisa in judecata in urma unui rechizitoriu intocmit de procurori pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu.

Ana Duma este suspendata, iar patru angajati, sanctionati

In raportul inaintat de minister se precizeaza ca directoarea Ana Duma este suspendata din functie. Ministrul Ovidiu Brinzan a dat un ordin in acest sens, cu precizarea ca termenul de suspendare este pina la definitivarea dosarelor penale ale Anei Duma. In raport au fost consemnate mai multe nereguli ale directoarei si ale unor angajati din cadrul Serviciului de Ambulanta. Pe linga sanctiunea pe care Ana Duma a primit-o, contabila-sefa a institutiei, Elena Pirvu, directorul tehnic, Mircea Bunaiasu, asistentul-sef, Ion Cornoiu, si seful Biroului personal, Ion Ghinoiu, au fost sanctionati cu avertisment. Cu ajutorul celor patru, directoarea Ana Duma a angajat ilegal mai multe persoane si a acordat bani unei societati, care a efectuat dezinsectia si deratizarea la Serviciul de Ambulanta Gorj.

Ilegalitati in favoarea fostului ministru

Ana Duma este acuzata ca a angajat mai multe persoane in institutie, fara sa respecte legea. Ea este cea care a transformat un post de inginer in tehnician auto, pentru ca acesta sa fie ocupat de cumnatul fostului ministru al sanatatii, Mircea Beuran. Cumnatul fostului ministru nu avea studii superioare pentru ocuparea postului de inginer, asa ca Ana Duma, impreuna cu cei din Consiliul de Administratie al Directiei de Sanatate Publica Gorj, condus atunci de Sanda Mischie, au transformat postul intr-unul de tehnician. Ministerul a ajuns la concluzia ca aceasta transformare s-a facut ilegal. Ana Duma este acuzata si de luare de mita de persoane care au declarat in fata anchetatorilor ca aceasta ar fi pretins si primit bani, bijuterii si cadouri pentru a le angaja.

La Parchetul Inaltei Curti de Casatie se mai afla un dosar de luare de mita in care este cercetat pentru complicitate la infractiunea de luare de mita si sotul Anei Duma, medic militar la Penitenciarul Tirgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS