20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAsfaltul de pe Rocada s-a lasat

Asfaltul de pe Rocada s-a lasat

Un adevarat crater a aparut vineri dimineata pe Rocada, cind echipe ale Regiei Autonome de Apa Craiova au sosit la fata locului si s-au apucat de treaba. Nu se stia daca era o lasare de asfalt sau o conducta sparta. Soferi nemultumiti, injurii, nervi si multe claxoane, aceasta a fost situatia creata de echipele regiei de apa. Dupa ce s-a lucrat o zi cu doua excavatoare, la o adincime de sase metri, s-a constatat ca lasarea asfaltului a fost cauzata de prabusirea celor doua canale colectoare in urma infiltratiilor de apa de la racordul blocului.

De doua zile, aproape jumatate din latimea strazii din zona afectata este impracticabila, deoarece o mare cantitate de pamint a fost scoasa si lasata in strada. S-a sapat pina in gradina Ieri-dimineata, inca se lucra, iar muncitorii nu stiau cind se va incheia lucrarea, ci doar ca trebuie sa sape si apoi sa astupe. Dispecerul de serviciu al Regiei de Apa, Iulica Geana, a spus: „Din cauza canalului colector de pe Rocada a aparut o gaura sub asfalt. Sint echipele acolo, mai multe nu stiu sa va spun“.

Cit priveste reparatia portiunii de carosabil distrus, unul dintre cei prezenti la fata locului a spus: „Nu sintem numai noi de vina. Nici ceea ce era sub asfalt nu a fost bun. Nu se va putea repara usor strada. Noi vom astupa gaura si vom tasa pamintul. Probabil cei de la primarie vor veni si vor nivela, apoi vor pune pavele, pina se va putea turna beton si celelalte materiale necesare refacerii carosabilului“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS