21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOrfan de mama, de tata si de noroc

Orfan de mama, de tata si de noroc

Si-a pierdut parintii. Maica-sa s-a spinzurat in podul casei, cind el avea numai patru ani. Taica-sau a murit anul trecut carbonizat, in bojdeuca in care traia dupa ce se despartise de Elisabeta. Gura lumii spune ca l-a pedepsit Dumnezeu sau ca l-ar fi chemat chiar ea, Elisabeta, sa dea socoteala pe lumea cealalta. Marius nu isi mai aminteste de nici unul dintre ei. I-a vazut in poze, ii stie din auzite, dar pentru el mama si tata au fost intotdeauna bunica Liliana si bunicul Costel din Filiasi. Si chiar daca are numai sapte ani, baietelul stie eforturile disperate pe care le fac bunicii pentru ca el sa aiba o copilarie linistita.

Elisabeta avea numai 22 de ani cind s-a spinzurat. Divortase de Viorel si se mutase inapoi in casa parinteasca, unde fusese primita cu bratele deschise. Nimeni nu stie de ce femeia a hotarit sa-si puna capat zilelor, ce a impins-o la gestul nebunesc in urma caruia baietelul ei de numai patru ani a ramas lipsit de dragostea parinteasca.

„Era intr-o zi de luni, pe la noua dimineata. Mama hotarise sa spele toata lenjeria si paturile. Pe Elisabeta a trimis-o in pod sa aduca alta cuvertura s-o puna pe pat. Ea s-a luat cu treaba, i-a dat lui Mariusica sa manince si apoi si-a dat seama ca sora-mea nu mai cobora. Cind a urcat in pod, a gasit-o spinzurata de grinda. Nu stim ce s-a intimplat, de ce a facut asta. Ea era bolnava, suferea de tiroida si era sub tratament. Poate si din cauza asta. Medicii ii spusesera mamei sa o supravegheze cit timp ia medicamentele“, povesteste sora Elisabetei.

Pensiile de boala – boala lunga

Cind a murit maica-sa, Marius a ramas orfan. Faptul ca taica-sau traia nu conta prea mult. Pe Viorel nu l-a mai interesat soarta fiului sau din momentul in care a iesit pe usa si si-a parasit familia. Anul trecut, Viorel a plecat definitiv din viata baietelului. A ars de viu in cocioaba in care isi ducea zilele mizere. Unii spun ca era prea beat ca sa se salveze de flacari, altii spun ca Elisabeta l-a chemat la ea, sa dea socoteala in fata lui Dumnezeu pentru ce a facut.

Marius a ramas in grija bunicilor. Directia pentru Protectia Drepturilor Copilului Dolj a decis in primavara anului trecut incredintarea minorului bunicilor materni.

„S-a atasat foarte mult de parintii mei. Nu accepta sa doarma decit cu mama, iar tata ii face toate placerile, in masura in care poate. Ne descurcam greu. Eu nu am reusit inca sa imi gasesc un serviciu, asa ca traim toti patru din pensiile parintilor mei“, spune Monica, matusa lui Marius.

„Masura“ in care cei doi bunici pot sa ii ofere lui Marius tot ce are nevoie este din pacate mult prea mica. Pensiile lor de boala, de 1.500.000 de lei, nu sint indestulatoare nici pentru nevoile casei. Iar acum, cind baietelul a inceput scoala, cheltuielile sint din ce in ce mai mari. „Invatatoarea stie situatia lui Marius. Il indrageste si ne ajuta mereu daca nu avem bani sa-i cumparam ceva care ii trebuie la scoala. Saptamina trecuta i-a rugat pe copiii din clasa sa dea cite 10.000 de lei ca sa poata merge si Marius in excursia pe care o organiza scoala“, spune Monica.

Lipsurile materiale sint compensate de bunicii lui Marius cu multa dragoste. De cele mai multe ori insa, dragostea nu poate sa tina nici de foame, nici de cald.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS