5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectorul DISTRIGAZ SUD, amenintat cu demiterea

Directorul DISTRIGAZ SUD, amenintat cu demiterea

Directorul DISTRIGAZ Sud, Petre Ciocanescu, risca demiterea din functie din cauza restantelor de peste 80 de miliarde de lei pe care regia le are de incasat de la populatie. Mai mult decit atit, incepind cu 1 februarie, facturile neplatite au determinat autoritatile locale sa reduca presiunea la gaze, astfel ca o treime dintre craioveni risca sa ramina fara apa calda si caldura.

Ieri-dimineata, dupa videoconferinta saptaminala cu prefectii, primarul Vasile Bulucea a tinut sa precizeze ca situatia Craiovei este critica, deoarece autoritatile centrale nu mai tolereaza debitele mereu in crestere pe care populatia le are catre utilitati. In prezent, datoriile catre CET II Isalnita depasesc 400 de miliarde de lei, ELECTRICA avind si ea de incasat 15 miliarde, iar DISTRIGAZ Sud, circa 80 de miliarde de lei. In consecinta, Ministerul Economiei si Comertului a dispus masuri dure in ceea ce priveste regia de gaze: daca pina marti nu se incaseaza cele 80 de miliarde de lei, directorul DISTRIGAZ Sud, Petre Ciocanescu, va fi destituit.

„Masurile dispuse la Bucuresti sint destul de dure, insa nimeni nu este de neinlocuit. Daca populatia nu intelege sa isi achite facturile, noi nu prea avem ca sa facem. Noi functionam dupa incasarile de la nivelul lui ianuarie 2003“, a afirmat directorul referitor la ultimatumul dat de minister.

Fara caldura si apa calda de la 1 februarie

In aceasta situatie, o treime din populatia Craiovei, racordata la centrale termice care functioneaza pe gaz, risca sa ramina fara apa calda si caldura daca nu isi achita datoriile. Directorul Petre Ciocanescu a precizat ca, incepind cu 1 februarie, presiunea gazelor va fi redusa la maximum, doar atit cit sa functioneze instalatiile, masura fiind luata pentru „sensibilizarea“ populatiei. Incercarile repetate ale autoritatilor locale de a mai reduce din valoarea restantelor s-au dovedit fara succes, debitele crescind mereu in ultimii ani. De la 23 de miliarde de lei in 2001, la 46 de miliarde in 2002 si la aproape 80 de miliarde de lei – la sfirsitul anului 2003.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS