24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCasa Memoriala „Ecaterina Teodoroiu“- eclipsata de o vila

Casa Memoriala „Ecaterina Teodoroiu“- eclipsata de o vila

Chiar linga Casa Memoriala „Ecaterina Teodoroiu“ din Tirgu Jiu se construieste o vila, desi terenul se afla in zona de protectie a monumentului. Beneficiarii cladirii P+1 au obtinut pentru construire avizul Ministerului Culturii si Cultelor. Oamenii de cultura din Gorj critica vehement acordul pe care ministerul l-a dat pentru construirea vilei.

Turistii care vor vizita Casa Memoriala „Ecaterina Teodoroiu“ din Tirgu Jiu vor putea vedea in toata maretia ei o vila „impodobita“ dupa bunul plac al proprietarului, chiar la citiva metri de monument. Desi constructia se afla in zona de protectie a monumentului, proprietarii vilei au obtinut avizul de la Ministerul Culturii si Cultelor pentru extinderea cladirii.

In mai 2003, Loredana si Lucian Rusescu au primit aviz favorabil pentru extinderea si supraetajarea locuintei de linga casa memoriala. La aproximativ o luna, acestia au obtinut de la Primaria Tirgu Jiu si autorizatia de construire si au trecut la lucru. Atunci cind va fi finalizata, vila va eclipsa casa memoriala.

„Din birou se dau avizele“

Fostul director al Inspectoratului pentru Cultura Gorj, Viorel Girbaciu, spune ca responsabilii Ministerului Culturii iau deciziile pentru teritoriu din biroul din Capitala.

„Asa s-a intimplat si pe Calea Eroilor din Tirgu Jiu, unde chiar linga Axa Constantin Brancusi a fost dat avizul de construire a multor cladiri comerciale. La nici o suta de metri de Poarta Sarutului se afla in constructie o cladire P+1“, a precizat Girbaciu, care nu-si poate explica avizele favorabile pe care le acorda ministerul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS