11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSute de tirgujieni stau la rind pentru dosarele de alocatii

Sute de tirgujieni stau la rind pentru dosarele de alocatii

Aproape 300 de tirgujieni au venit in ultimele zile la birourile Primariei Tirgu Jiu pentru a-si intocmi dosarele care sa le asigure alocatiile complementare pentru copii. Solicitantii stau mai intii la rind la Serviciul de stare civila, iar apoi se muta la Serviciul de protectie sociala. Pentru citeva sute de mii pe care le primesc in plus, parintii umbla zile in sir si stau la cozi pentru a completa dosarele. Acestia sint nevoiti sa depuna la dosar numeroase acte, intre care un livret de familie, pe care putini il au. „Cind m-am casatorit eu nu se dadeau livrete si acum trebuie sa stau la rind, sa fac rost si de livret. Am inteles ca dureaza citeva zile pina se elibereaza“, a spus una dintre mame. Pe linga livret, la dosar mai trebuie depuse copii ale actelor de stare civila, adeverinte de salariu, de venit si adeverinte scolare pentru copii.

Nu exista un termen-limita de depunere a dosarelor

Reprezentantii primariei spun ca la birouri se prezinta zilnic aproximativ 60 de persoane. Dupa depunerea dosarelor urmeaza sa se faca o ancheta sociala la domiciliul solicitantilor. Reprezentantii Serviciului de protectie sociala spun ca vor avea nevoie de personal suplimentar care sa faca anchetele pentru ca acestea sa fie terminate in timp util.

„Alocatia se primeste incepind cu luna urmatoare depunerii dosarului. Nu exista un termen-limita, dar oamenii se grabesc pentru a putea beneficia de acest ajutor inca din luna februarie“, a spus Alina Mosila, reprezentanta Serviciului de Protectie Sociala. Una dintre conditiile acordarii alocatiei suplimentare este ca venitul pe membru de familie sa nu depaseasca 1,5 milioane de lei. Copiii cu virsta scolara trebuie sa urmeze o forma de invatamint. Pentru familiile cu un copil se acorda 300.000 de lei, pentru doi copii – 350.000 de lei, 400.000 pentru trei copii si 450.000 la familiile cu patru copii. In cazul familiilor cu un singur parinte, alocatiile cresc cu sume cuprinse intre 150.000 si 225.000 de lei, in functie de numarul copiilor. Familiile care beneficiaza de ajutor social vor primi o majorare cu 25% a acestor alocatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS