17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateJoburi de sute de euro create prin proiectele de asistenta sociala

Joburi de sute de euro create prin proiectele de asistenta sociala

Primaria Filiasi a primit finantare externa pentru patru proiecte de asistenta sociala. Pina la sfirsitul acestui an, locuitorii din Filiasi vor beneficia de o cantina sociala, de un centru de ingrijiri la domiciliu, de un asezamint rezidential de recuperare si reabilitare a persoanelor de virsta a treia si de un centru social care sa vina in sprijinul tinerilor.

Cantina sociala va fi primul proiect finalizat, ea devenind functionala la sfirsitul lunii februarie. Aceasta va fi amenajata in fosta cantina a Liceului din Filiasi si va avea o capacitate de 200 de persoane – toate selectate din rindul beneficiarilor Legii 416 – a venitului minim garantat. Valoarea acestui proiect se ridica la 115.000 de euro.

„Ne bucura foarte mult faptul ca prin proiecte se vor crea si multe locuri de munca. Pentru asezamintul destinat persoanelor de virsta a treia vor fi angajati sase ingrijitori, doi asistenti medicali, un coordonator de asistenta sociala etc.“, spune primarul Antonie Ciocioc.

Nu numai ca vor fi create locuri de munca, dar, avind in vedere ca finantatorii sint „de afara“, angajatii noilor institutii vor fi remunerati tot ca „afara“, salariile fiind de aproximativ 300 de euro pe luna.

Asezamintul rezidential de recuperare si reabilitare a persoanelor de virsta a treia va deservi populatia din Filiasi, dar si din judetele limitrofe: Mehedinti si Gorj. Valoarea proiectului este de 222.224 de euro, iar cea a centrului de ingrijire la domiciliu este de 83.047 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS